Tomáš Holubec třetí ve stockách 600

Motocyklový závodník Tomáš Holubec dokončil sezónu 2007 třetím místem v závodě MEZ MČR na okruhu v Brně, kde si zajistil stejnou pozici i v celkové klasifikaci třídy Superstock 600.

Soubojem se Slovákem Tomášem Svitkem a letošním českým šampiónem Pavlem Oudou, zakončil Tomáš Holubec sezónu, která mu potřetí v řadě přinesla celkové pódiové umístění ve třídě Superstock 600. Po letech 2005 a 2006, ve kterých vždy získal druhým místem titul Vicemistra ČR, si jezdec z Krkonoš připsal třetí místo v motocyklové sezóně roku 2007.
Tomáš Holubec:
“Je za mnou velice zajímavý víkend. Na okruh jsem se dostal kvůli počasí až v pátek a to jen na jednu půlhodinku. Motorka se mi zdála tvrdá a tak jsme ji změkčily a to se ukázalo jako správné. V sobotu už bylo lépe. Do prvního tréninku jsem vyrazil na jetých pneumatikách, ale i tak jsem dokázal zajet 2:12,7. Do druhé kvalifikace jsem obul nové pneumatiky. Hned na začátku tréninku začalo mrholit, ale naštěstí po chvilce přestalo a jsem ještě stihl zajet nějaká rychlá kola. S časem 2:12,1 jsem byl na startovním roštu jako šestý a pátý z Čechů. Do nedělního závodu jsem odstartoval celkem dobře, ale v první zatáčce jsem uklapl víc než bylo třeba. Hned jsem ztratil několik pozic a musel jsem to dohánět. Postupně jsem se propracoval až za dvojici Svítek, Ouda. Tomáše jsem předjel v zatáčce, ale na motor mi to hned vrátil. Podařilo se mu dostat přes Pavla. Neváhal jsem a také jsem na Pavla ve stejném místě zaútočil. To se mi podařilo, pak jsem předjel ještě Tomáše. Závod se mi moc líbil díky velmi zajímavým soubojům. Cílem jsem projel jako pátý a z Čechů na třetím místě. Čas v závodu jsem vylepšil na hodnotu - 2:11,5! Celkově jsem v šampionátu Mistrovství ČR Superstock 600 obsadil 3. místo!
Chtěl bych poděkovat všem mým sponzorům – hlavně Motocyklům Mladá Boleslav, panu Michalu Měšťanovi, HAVEX-auto panu Havlíčkovi a dalším menším sponzorům, mechanikům – Jaroslav Muller, Josef Holubec a dalším lidem, kteří mi pomáhali v průběhu celé mé sezony. Všem moc děkuji za podporu!
Letos už bohužel žádné závody na programu nemám, ale přesto vám budu prostřednictvím mých stránek www.tomasholubec.com a serveru Racing.Motorkari.cz poskytovat pravidelně informace o přípravě na nadcházející sezónu.“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist