Tomáš Holubec třetí na Hungaroringu

Motocyklový závodník Tomáš Holubec vybojoval na maďarském okruhu Hungaroring třetí místo v závodě Mezinárodního Mistrovství ČR třídy Superstock 600.

Na maďarském okruhu Hungaroring proběhl o uplynulém víkendu předposlední závod šampionátu Alpe Adria, jehož nedílnou součástí je i český šampionát silničních motocyklů. Tomáš Holubec odjížděl k tomuto závodu s cílem posílit své šance na zisk konečného třetího místa v celkové klasifikaci. To se mu také podařilo, když po projetí cílem na třetím místě zvýšil náskok nad čtvrtým Vlado Ružou na deset bodů.
Tomáš Holubec:
“Je za mnou předposlední závod sezóny. Ve čtvrtek jsem měl na programu volné testování, ale bohužel skoro celý den pršelo a netrénoval jsem. Na trať jsem se dostal až v pátek. Po první půl hodině jsem musel přenastavit geometrii, protože motorka mi vůbec nešla lehce sklápět do zatáček. Hlavně v technické pasáži jsem měl problémy, tak jsem více ponořil přední část motorky. V druhé jízdě již vše fungovalo. V sobotu hned ráno jsme měli měřený trénink. Motorka fungovala perfektně a mě se také jelo velmi dobře. Díky super času 1:57,4 jsem byl druhý. V druhém tréninku jsem se už nezlepšil. Do nedělního závodu jsem startoval ze šesté pozice na startu a jako druhý z Čechů. Bohužel start se mi nepovedl a propadl jsem se dozadu. Nic jsem nevzdával a začal bojovat, posouval jsem se zpět dopředu. Během stíhací jízdy jsem měl problémy s pneumatikou. Při výjezdu mi klouzal zadek a v rychlé zatáčce jsem měl problém i s přední pneumatikou a byl jsem rád že jsem to ustál. V posledním kole jsem se dotáhl za Pavla Oudu, ale když jsem byl za ním, předjel ještě před ním jedoucího Svítka a to rozhodlo. Bohužel jsem už nedokázal zaútočit na předjetí. Tak jsem cílem projel jako osmý jezdec a třetí z českého mistráku.
Nyní jdu na tři dny do práce a znovu odjezd na závodní víkend. Tentokrát na závodní okruh do Brna. Všichni jste zváni, přijeďte fandit!“

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist