Tomáš Holubec a jeho první vítězství

Logo těchto stránek bylo tentokrát hodně vysoko a zasloužil se o to mladý Tomáš Holubec, který v Brně zvítězil v závodě MEZ MČR třídy Superstock 600!

Teprve druhou desítku motocyklových závodů začal zaznamenávat motocyklový závodník Tomáš Holubec, který se dočkal o posledním víkendu na brněnském okruhu premiérového vítězství v závodě Mezinárodního Mistrovství České republiky. Tom nastoupil tradičně k závodu štokových šestistovek, do kterého se kvalifikoval šestým nejrychlejším časem. V dramatickém závodě se nakonec mohl sympatický jezdec z Krkonoš radovat z vítězství, které ho také vyneslo na celkové druhé místo letošního šampionátu třídy Superstock 600.
Tomáš Holubec
Je za mnou jedenáctý závod mé kariéry. Tentokrát se jelo na Masarykově okruhu v Brně. Tato trať je velice zajímavá a náročná. Začalo se jezdit až v pátek dopoledne volnými tréninky. Využil jsem dvě půl hodinky na nastavení podvozku a převodů. Odpoledne byl na řadě první měřený trénink. Od začátku jsem začal jezdit ve velikém tempu a nakonec z toho byl šestý nejrychlejší čas. Sobotní trénink nám bohužel překazil po čtvrtém kole déšť a tak platily časy z prvního tréninku. Do nedělního závodu jsem odstartoval ze druhé řady hned za Honzou Prudíkem. Start se mi povedl dobře, akorát se přede mě dostal Michal Drobný. Věděl jsem, že potřebuji zajet dobrý výsledek a tak jsem ho hned předjel a udržoval si celkově pátou pozici a první místo z Čechů. Ještě v předposledním kole se na pár metrů přede mě dostal Drobný. Myslel jsem si, že za mnou nikdo tak blízko není a proto jsem musel opět zatáhnout. V posledním kole jsem zajel i moje nejrychlejší kolo v závodě s časem 2:14.4. Z Čechů jsem projel cílem jako první a je to můj zatím nejlepší výsledek. Jsem šťastný za toto umístění a všem děkuji za podporu!
Výsledky závodu MEZ MČR Superstock 600 - Brno
1.- Tomáš Holubec (CZE-Yamaha) 10 kol
2.- Michal Drobný (CZE-Yamaha) +2,310
3.- Jakub Glaser (CZE-Suzuki) +10,630
4.- Vladimír Ruža (SVK-Suzuki) +12,621
5.- Michal Salač (CZE-Yamaha) +31,216
www.tomasholubec.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist