Tom veze z Pannonie páté místo

Tomáš Holubec, mladý jezdec podporovaný serverem www.racing.motorkari.cz, skončil v závodě Superstock 600 jako pátý v pořadí MEZ MČR.

Tomáš Holubec absolvoval druhý závod letošního seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR, který se opět konal na maďarském okruhu. Narozdíl od úvodního Hungaroringu se nyní jezdci sešli na okruhu Pannonia-Ring, kde se opět utkali i o body do hodnocení Alpsko-Jadranského poháru. Tomáš Holubec v závodě třídy Superstock 600 získal 11 bodů do hodnocení našeho šampionátu, když cílem závodu projel na pátém místě.
Tomáš Holubec
Na Pannoniaring jsme dorazili kolem deváté hodiny večer. Hned jsme začali vybalovat a já jsem se už bohužel nedostal na trať. Také jsem se dozvěděl, že se jezdilo i ve čtvrtek. To mě docela zklamalo, protože jsem měl v plánu jet ve středu, ale byl jsem informován jinak. V pátek jsem vstal brzo ráno a šel jsem se proběhnout po trati, abych věděl, jak trať vypadá. Začaly volné tréninky, které jsem všechny využil. Zkoušeli jsme různé převody a po celou dobu jsem se seznamoval s okruhem. Na sobotu jsme našli vhodný převod, a tak mohla začít kvalifikace. Během kvalifikace jsem se dostal na čtvrté místo z Čechů. V neděli byl start do závodu ve 13:10 na 12 kol. Při startu jsem vyrazil hned dopředu a dostal jsem se do dobrého tempa, kde jsem jel s Prudíkem, ale po 6 kole jsme dojeli jezdce před námi. Honza ho hned předjel, ale já jsem najednou vypadl z tempa a nedostal jsem se přes něj. Naopak jsem začal ztrácet a poté mě předjel i Jakub Glaser. V cíli jsem se musel spokojit s 5. místem. Jsem rád, že jsem dokončil závod a že jsem celý víkend absolvoval bez pádu.
Výsledky závodu Superstock 600 - Pannoniaring
1.- Jan Prudík (Kawasaki)
2.- Michal Drobný (Yamaha)
3.- Vladimír Ruža (Suzuki)
4.- Jakub Glaser (Suzuki)
5.- Tomáš Holubec (Yamaha)
www.tomasholubec.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist