Tiskova zprava MAPLE RACING TEAMu

Začátek Mezinárodního Mistrovství ČR a Alpe Adria Cupu v roce 2006 se nezadržitelně blíží a MAPLE RACING TEAM finišuje v předsezónních přípravách. Naplno v posledních dnech pracuje realizační tým, který během zimní přestávky dospěl k rozhodnutí nastoupit do sezóny 2006 pouze se dvěma jezdci a to s Michalem Javůrkem (SUZUKI GSX-R 1000 K3) a Pepkem Brtkem (YAMAHA R6 model 05), loňský třetí jezdec Tomáš Tvrzník (bohužel zatím bez nového stroje) bude zatím v roli týmového náhradníka a společně se zbytkem realizačního týmu se bude podílet na chodu týmu.

Tiskova zprava MAPLE RACING TEAMu
Michal Javůrek se rozhodl, po více než dobrých výsledcích v loňském roce a se získanými zkušenostmi z dřívějška, ponechat si pro tuto sezónu motocykl z loňského roku a kromě malých úprav na motocyklu (provedeno firmou Ešner Power centrum) se Michal věnuje především fyzické přípravě. V rámci tréninku Michal nyní jezdí i na motokrosové motorce.
Pepek Brtek po dvou předešlých letech, kdy sbíral hlavně zkušenosti s okruhovým závoděním, posunul pro letošní rok své cíle k vyšším metám. Nadále se bude účastnit Přeboru ČR, kde by chtěl ve Volné třídě do 600ccm okupovat přední příčky. Ale zároveň ho má tým v plánu (poprvé ve jeho kariéře) nasadit i do MEZ MČR ve třídě Supersport.
Letošní rok tedy naplno prověří konkurenceschopnost realizačního týmu s předními týmy v naší zemi. Předsezónní příprava byla a je věnována především přípravě kvalitní techniky, kterou bude pro tuto sezónu Yamaha R6 modelový rok 2005. Po nezbytných základních úpravách, které ze sériového stroje udělaly motocykl použitelný k závodění na okruhu, věnuje tým poslední týdny úpravám podvozku a zvýšení výkonu. Po jednáváních s několika firmami se tým rozhodl svěřit diagnostiku a úpravy podvozku firmě pana Halbicha (Wilbers Suspension) a úpravy výkonu již zmiňované firmě Ešner Power centrum. Všechny úpravy by podle plánu měly být dokončeny koncem 16 KT, kdy bude finišovat příprava týmu na první a zároveň poslední testování před úvodním závodem v Maďarsku. Zavítáme tedy 25. dubna na okruh Mostě.
Za MAPLE RACING TEAM Lucio & Tomáš Tvrzník

Jak se Vám líbil tento článek?
Průměr: 0.00
Známkováno: 0x

Vložení komentáře

Pokud chcete vložit komentář, tak se registrujte a přihlaste.