Tisková konference týmu Pro Race

Tým ProRace představil v pátek 21. dubna své ambice na nadcházející závodní sezonu, v níž se zapojí především do seriálu Alpe Adria Cup, MMČR a také nově vzniklého vytrvalostního závodu Czech Endurance Cup. Jezdci týmu Miloš Čihák i Michal Rašek budou letos startovat na české licence, což je oproti minulému roku veliký posun vpřed.

Tým se netají opravdu velikými ambicemi: „Od obou kluků očekávám jen vítězství. Nic jiného. Michal a volná, tam by se to rozhodně mohlo povést, i když i v této kategorii bude určitě dost plno. Supersporty jsou pro tým trochu neznámou, takže uvidíme. Pak je tu Miloš a Superbike. Od někoho, kdo má zálusk jezdit svět, rozhodně očekávám jedině první místa.“ Takové jsou před sezonou cíle manažera Jirky Hanyka.
Pozornost byla v zimní přestávce upnuta především na motocykly, které se už poslední dubnový víkend představí v úvodním podniku Alpe Adria Cupu na maďarském Hungaroringu. „Michal má novou šestku. Je to snad druhá v republice, takže nikdo zatím moc neví. Zároveň už dorazily speciální kytové díly z Japonska. Samozřejmě, pokud mluvíme o týmu PRORACE, mluvíme o značce Suzuki. Mildova loňská kočička taky dostala pár nových kousků.
Z Japonska došlo pár důležitých dílů do motoru, přední i zadní tlumiče jsou opravdu ty správné a jedině závodní a kola jsme teď už vyměnili za opravdu závodní. Motorka má speciální chladič, vanu motoru, k níž pasuje výfuk 4 do 1, a novou koncovku. Všechna ložiska v krku motorky a v kyvce jsou také už speciální,“ vypočítává proměny Jirka.
A jak to vypadá s připraveností jezdců? Ti jsou natěšeni na závody asi nejvíce. Kluci přes zimu dřeli na fyzičce, ale Miloš stihl i únorové testování v Almerii. Podtrženo a sečteno, od Michala se čeká celkové vítězství ve volné, od Miloše pak mistrovský titul v Superbicích. Zázemí týmu, po technické stránce dokonale připravené stroje s novým designem a péče manažera Jirky Hanyka jim k tomu dává všechna potřebná esa.
Czech Endurance Cup
Součástí tiskové konference bylo i představení nového vytrvalostního závodu zejména pro amatérské jezdce Czech Endurance Cup (C.E.C.). Tento pohárový seriál je ovšem také určen i jezdcům s licencí a má celkem tři kategorie (Supersport 600, Supersport 1000, Naked Bikes). Všechny tři podniky se pojedou na brněnském automotodromu, první závod je plánován na 17. května 2006. Letos jde o nultý ročník.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist