Smíšené pocity

Přesně ty má jezdec týmu DRT Viktor Dušek po víkendovém závodě Mistrovství ČR a šampionátu Alpe Adria, který se konal na mosteckém autodromu.

V pátečním závodě volné třídy do 600ccm šel po své již páté letošní vyhrané kvalifikaci ihned do vedení, start se mu sice ideálně nepovedl, ale v nájezdu do první zatáčky byl opět na čele. Vítězstvím si chtěl zajistit vedení v průběžné klasifikaci a reálnou šanci na zisk celkového vítězství v Přeboru ČR 2011. Bohužel pátá zatáčka mostecké trati se mu stala osudnou a Viktor hned v úvodu závodu havaroval a výrazně poničil svoji Yamahu. Po tomto incidentu nemohl pokračovat v závodě a poškození jeho stroje vážně ohrožovalo start v další části víkendu. Náš tým tak čekala spousta práce, aby dal motocykl do kupy před sobotními kvalifikacemi supersportů. V nich se náš jezdec kvalifikoval do nedělního závodu coby třináctý. V závodě samotném se Viktor nakonec dokázal prosadit a skončil v elitní desítce Alpe Adria, když proťal cílovou pásku jako devátý, připsal si také 11 bodů za páté místo v rámci hodnocení Mistrovství České republiky.
Viktor Dušek: „Čtvrteční kvalifikace přeboru proběhly dle mých představ, počasí sice moc nepřálo, byla zima a foukal silný vítr, ale nakonec se mi podařilo zajistit si poleposition do pátečního závodu. Měl jsem strach z deště, ten naštěstí nepřišel. Od startu se líp odlepili Sedlák s Pončíkem, do první zatáčky se mi podařilo dostat se opět před ně a tak jsem ze šikany vyjížděl zase na čele. V pravé zatáčce před vracákem mi podjelo přední kolo a já šel nekompromisně k zemi. Přišel jsem o velký bodový příděl a když se k tomu přidá smůla z Pannonie, po které jsem kvůli poruše odstoupil z prvního místa, místo boje o titul jsem čelu tabulky poměrně dost vzdálen. Mrzí mě to, myslím si, že bych si ten titul za letošní výkony zasloužil, ale bohužel mi štěstí nepřeje. V sobotních kvalifikacích supersportů jsem se dostal na 1:42, což je v můj nový mostecký osobák. Odpoledne už se mi zrychlit nepodařilo, navíc jsme zjistili, že ohnuté svody mi neumožňují využít plný výkon motoru. Do warmupu už bylo vše, jak má být a já se dostal na své maximum. Věděl jsem, že dokážu tyto časy zajíždět stabilně a případně i zrychlit. Start se mi povedl, chtěl jsem se držet Jirky Brože, ovšem to se mi v úvodu nedařilo, navíc mě tam docela dlouho brzdil polák, přes kterého jsem se nemohl překulit. Když se mi to podařilo, bylo už pozdě na dohánění soupeřů přede mnou. Tak jsem si v posledních kolech jen hlídal své pronásledovatele. Moje fyzička už přece jen po dvou třídách dostala zabrat a tak to víc nešlo. V Mostě se mi standardně příliš nedaří a tak i po tomto víkendu mám trochu smíšené pocity z výsledku. Pátek těžko hodnotit pozitivně, ale neděle byla v rámci možností dobrá. „



Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist