Rozhovor s Kamilem Pragerem

Příjemné a slunečné odpoledne dne 24. března jsme strávili s Kamilem Pragerem v kavárně Coffee Co, kde jsme pro Vás pořídili exkluzivní rozhovor. Zajímá Vás, s jakým motocyklem vyrazí do letošní motocyklové sezóny Kamil Prager? Jestli má na svém motocyklu nějaké zvláštnosti? Jestli si letos už „zatahal“? Proč spolupracuje nově s českou motocyklovou firmou 4SR? A mnohem více najdete v článku…….

Letošní motocyklová sezóna se neúprosně blíží, jak se těšíš? Jsi nervózní?
Nervózní nejsem a určitě se těším. Asi každý motorkář se po zimě těší, až se bude moci svézt.
Už jsi v letošním roce „tahal“?
Tahal jsem kočárek, sáňky a trénoval na terénní motorce, ale jinak na silnici jsem ještě nejezdil.

S jakým motocyklem vyrazíš do letošní závodní sezóny?
Do letošní závodní sezóny vyrazím s Kawasaki ZX 10.

Čekají Tvůj motocykl nějaké změny? Budeš ho nějak upravovat na sezónu?
Motocykl čekají změny v podobě barvy, protože, když jsem ji vystavoval v Brně, tak jsem si ji rozbil v autě. Ostatní v podstatě zůstává, já jsem totiž v loni moc nenajezdil kvůli zranění, takže není, co měnit.
A to zranění kotníku už nyní netrápí?
Naprosto v pořádku. Všechno v pohodě.

Máš na svém motocyklu nebo vybavení nějakou zvláštnost, něco, co nikdo jiný nemá?
Ano, mám na řidítkách čtyřlístek :-)) a na nádrži motocyklu mám podpis výborného motocyklového závodníka Alexe Hoffmana :-))

V letošním roce Tě také čeká spolupráce s českou značkou 4SR, co Tě přimělo k této změně?
Co mě k tomu vedlo? Zájem člověka o bezpečnost jezdce a nejen jezdců na okruhu. Ten člověk má zájem pracovat s lidmi a vyvíjet pro ně to nejlepší.
Hodláš letos jet závody IDM a nebo Alpe Adrii?
Pojedu MEZ MČR a Rakouské mistrovství. Alpe Adrii asi ne, protože řády pro letošní rok ukládají jezdci povinnost startovat ve dvou třídách na dvou motocyklech, jinak nebude bodován. Například pokud chce jet člověk třeba „Stocky 1000“ a chtěl by bodovat do Alpe, tak musí jet i Superbiky a to s dvěma motocykly. To v době krize, nebo jak to nazvat, určitě na kvalitě šampionátu nepřidá. Pojedu „Rakouské mistrovství“, kde se jede třída „Stock“ stejně jako v Čechách a jenom z tréninkových důvodu, protože jsem se rozhodl, že letos budu více trénovat, více jezdit a připravovat na další rok.

Kam bys to chtěl dotáhnout v nové sezóně?
Do konce určitě :-)) Tak, kam? Výsledek, myslíš? O výsledku jsem nepřemýšlel. Samozřejmě každý, kdo závodí, tak závodí, protože je start a pak cíl. V cíli chce být každý co nejdřív a vyhrát, právě proto to děláme. Vím, že třeba to může být reálné, ale je k tomu potřeba spousta důležitých věcí, ať je to spolehlivá technika, štěstí, zdraví atd. Myslím si, že to není úplně jednoduché, není to o tom jenom chtít a že se to vždycky povede.
Co nyní děláš pro splnění svých cílů v kariéře motocyklového závodníka?
To je strašně těžká otázka. Někdo si dá cíl, že pojede „Mistrovství světa“ a vyhraje ho třeba, nebo by ho chtěl vyhrát, i když to neřekne. Každý má svůj cíl a tajně doufá, že se mu splní. Někoho naplní třeba stát na stupních vítězů, nebo jen jet nějaký závod. Je to ovlivněné spoustou faktorů a určitě se ty cíle každý rok mění. Mění se motocykly, třídy, sponzoři, lidi, věk, a proto to není jen o tom závodníkovi. Já jsem si sen dávno splnil - chtěl jsem závodit.

Zastihl Tě někdy na motocyklu strach?
Každopádně, jako každého jiného. Myslím si, že strach má asi úplně každý člověk. Strach, nebo pud sebezáchovy je naprosto normální a přirozená věc. Každý ho máme sice někde jinde, ale máme. Například že ti dojde benzín, nebo zaspíš na startu, strach ze zranění a z jiných různých věcí, si myslím, že normální je.
Vraťme se trošku do minulosti, Tvůj první motocykl, který jsi osedlal?
Pařez :-))……bylo mi sedm a byl táty.

Tvůj podle tebe dosud nejlepší stroj, který jsi měl šanci řídit?
Já nechci dělat reklamu nějaké značce, protože si to nezaslouží. Mám na mysli importéry. Já si myslím, že ty motorky jsou všechny velmi dobré a záleží na tom, jak s tím ten člověk zachází a jak využije potenciál toho daného stroje.

Co Tě v nejbližších dnech čeká a kdy pojedeš první závod?
Co mě čeká a nemine? První závod IOEM je v Rakousku a jede se už v dubnu. Český mistrák začíná jako tradičně v Maďarsku, startuje se 25. dubna na Hungaroringu. U nás se potkáme poprvé na okruhu v Brně, a to 16. května.

Děkuji mnohokrát za rozhovor a přeji hodně štěstí v motocyklové kariéře.
Za málo. Já také děkuji.
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist