Rozhodující Hungaroring!

O uplynulém víkendu se na maďarském okruhu rozhodovalo o titulech Mistrů ČR v závodech silničních motocyklů. Michal Filla měl po pěti závodech na svém kontě hned tři vítězství, ale také dvě nuly za pády v Brně a na Pannoniaringu.

O zisku titulu se mělo rozhodnout hned mezi pěticí jezdců. Michal byl na průběžné druhé příčce, tři body za Rousem a dva body před Mikšovským. Bylo tedy jasné, že kdo vyhraje závod, získá i titul mezinárodního Mistra republiky.
Kvalifikace se Michalovi docela povedly a obsadil druhé místo na startovním roštu za domácím jezdcem Juhaszem. Třetí však na startu stál Tomáš Mikšovský, který se také v závodě po perfektním startu ujal vedení. Michal se propadl na páté místo, ale už v polovině okruhu vedl celé startovní pole. 
Zde se pohyboval prakticky celý závod, pronásledován několika jezdci, včetně Mikšovského. Dvě kola před cílem zaútočil Slovinec Jerman, který nakonec závod vyhrál. Michal Filla se raději spokojil s druhým místem v závodě, které mu zaručovalo domácí titul.

Michal Filla: „Byl to hodně napínavý víkend. Od začátku bylo vidět, že je zde spousta rychlých jezdců. Naším cílem bylo tentokrát dojet do cíle a nejlépe první z jezdců bodujících do Mistrovství ČR. Kvalifikace se nám povedly a start ze druhého místa byl dobrý. Byl jsem ale trošku opatrný v první zatáčce a ztratil několik míst. Pak se mi ale podařilo všechny předjet a už v polovině trati jsem vedl. Celý závod jsem se snažil jet na jistotu a hlídal si odstup hlavně Mikšovského. Dvě kola před cílem mě začal Jerman vytlačovat do trávy, musel jsem ubrat a znovu ho předjet. Když to ale udělal znovu, řekl jsem si, že ho tentokrát raději nechám vyhrát a pohlídám si druhé místo. Nakonec se nám to povedlo a vyhráli jsme titul Mistra ČR. Po dvou pádech už jsem tomu moc nevěřil, ale myslím, že se čtyřmi vítězstvími si jej zasloužíme. Celý tým na tom pracoval a pomáhal mi. Je to výborný tým lidí a chtěl bych mu moc poděkovat. Stejně jako našim partnerům, kteří nás podporují, i když to teď taky nemají zrovna lehké. Doufám, že jsem udělal radost všem, co nám fandí.“

Výsledky závodu
1. Marko Jerman
2. Michal Filla
3. Tomáš Mikšovský

Celkové výsledky třídy Superstock 1000
1. Michal Filla 100bodů
2. Radomil Rous 94b.
3. Tomáš Mikšovský 92b.


Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)
Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist