Re-Memoriál Františka Šťastného

O tom, že se víkend na Masarykově okruhu opravdu vydařil, svědčí i vaše ohlasy v komentářích pod reportážemi z fotoaparátu Vladimíra Rejdy, nebo pod mými články. A tak na úplný závěr dejme prostor zajímavým jezdeckým ohlasům, které jsme doposud nepublikovali.


Ve třídě Superstock 600 doufal v umístění na stupních vítězů i Michal Šembera. Cílovou pásku ovšem proťal až jako osmý: „Start jsem měl úplně katastrofický. Poté jsem se pomalu dostával dopředu a bojoval s Michalem Práškem, se kterým jsem dojel skupinu jezdců před námi. Tu jsem vnitřní stopou přes obrubníky předjel a dojel jsem na osmém místě.“

Na nejvyšším stupni vítězů stál v neděli dvakrát zkušený Rakušan Andreas Meklau: „Masarykův okruh patří mezi mé oblíbené, a proto jsem rád, že jsem zde dokázal zvítězit,“ řekl Andreas Meklau po závodě litrových stocků, který po dalším vítězství v superbicích doslova zářil štěstím: „Jsem velice šťastný. Byl to pro nás perfektní víkend. Dvakrát jsem startoval z prvního místa a dvakrát jsem zvítězil, což je neuvěřitelné. Chtěl bych tímto poděkovat všem členům týmu i lidem z Masarykova okruhu za perfektní zorganizování těchto závodů!“.


"S výsledkem závodu jsem velice spokojený, přestože jsme měli problémy s nastavením motocyklu a pneumatiky neměly takřka žádnou přilnavost",
řekl jeho krajan Roland Resch po stupních vítězů v superstocích, který atakoval bednu i v superbicích a z jistého třetího místa spadl až v posledním kole. 

V rámci mistrovství České republiky vystoupil na stupně vítězů i Zdeněk Brabec, český motocyklový závodník, jenž se na svůj motocykl vrátil po více jak jeden a půl roční přestávce vynucené těžkým zraněním. "Po roce a půl jsem se po těžké havárii vrátil a hned jsem se umístil na stupních vítězů, takže jsem spokojený. Je to nejenom pro mě, ale pro celý tým skvělý výsledek.“ 


Memoriál Františka Šťastného využil k přípravě na závody mistrovství světa supersportů domácí Ondřej Ježek, jenž v závodě třídy Supersport porazil Michele Contiho o neuvěřitelných 0,026 sekundy a převzal pohár za první místo: „Start se mi nevydařil a já se propadl na páté místo. Poté jsem bojoval s Contim, kterého jsem po několika kolech předjel, ale nedokázal jsem se dostat před Igora Kalába, který měl velice dobré výjezdy ze zatáček. Udělal jsem lehkou chybu, ale zanedlouho jsem byl opět za Igorem, kterého jsem nakonec dokázal předjet a vyhrál jsem, takže jsem spokojený.“ 

Po devíti měsících nucené pauzy seděl Patrik Vostárek opět na závodním motocyklu a byl poté, co do cíle dojel na šestém místě, spokojený: „Uvidíme, bude záležet na sponzorech a na tom, jak se s nimi dohodneme.“, říkal o svém dalším závodění pražský jezdec, který zde před několika málo roky dokázal vyhrát závod ME.


Kromě jezdců z národních mistrovství se Memoriálu Františka Šťastného zúčastnil i britský motocyklový závodník Gino Rea, který si vyjel Pole position v supersportech, ale do závodu samotného nenastoupil: "V mistrovství světa jsme v posledních závodech měli velké problémy s elektronikou, a tak jsme oba dva dny zkoušeli novou elektroniku,“ prozradil Josef Kubíček, manažer týmu Step Racing: „U příležitosti Memoriálu Františka Šťastného nám společnost MoTeC připravila novou kompletní elektroniku s novými senzory i sběrači dat, které se na Masarykově okruhu celou noc připravovaly, aby je mohl Gino otestovat. Věřím, že jsme tyto problémy vyřešili,“ dodal Josef Kubíček, po němž se slova ujal Gino Rea: „S výsledky jsem velice spokojený. Pracovali jsme na nastavení motocyklu, se kterým jsme v mistrovství světa měli velké problémy týkající se především elektroniky. Ty jsme ovšem vyřešili, a proto věříme, že nám zkušenosti, které jsme získali během Memoriálu Františka Šťastného, pomohou k lepším výsledkům v mistrovství světa,“ dodal Rea.

Ve třídě do stopětadvaceti kubických centimetrů byl v kvalifikaci nejrychlejším jezdcem Ladislav Chmelík, jenž poprvé v kariéře zvítězil i v šampionátu UEM Alpe Adria: „Jsem spokojený, jelikož jsem poprvé zvítězil v tomto šampionátu,“ řekl po závodě český jezdec, který se zasloužil na nedělním Masecu o první hraní české hymny..
 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist