První podnik seriálu Alpe Adria v Itálii

Letošní ročník motocyklového seriálu Alpe Adria zahájili jezdci a týmy závodním víkendem na okruhu Adria International Raceway v Itálii. Pátek patřil tréninkům, sobota a neděle kvalifikacím a samotným závodům jednotlivých kubatur, kde má početné zastoupení také Česká republika.

AA 125 SP + 125GP + Moto 3

Závod se jel na čtrnáct kol a z pole position startoval Federico Menozzi, který cílem prvního závodu projel čtvrtý. V kategorii 125GP/ Moto3 vyhrál Niccolo Settimo (foto) před Alessandrem Pozzo a Lorenzem Tiveronem. Češka Romana Tomášková byla šestá v pořadí. Kategorii 125Sport vyhrál Balint Kovacs před Andrejem Kosmacem a Janushem Prokopem.

V neděli startovala Romana Tomášková do druhého klání čtvrtá a na stejné pozici také projela cílem závodu, který vyhrál Gabriele Gnani, jenž sobotní závod nedokončil. Na druhém místě skončil Nicola Settimo, třetí Alessandro Pozzo. Kategorii 125Sport vyhrál Danilo Digiorgio.

AA 125 SP + 125GP + Moto 3
Adria International Raceway

Sobota, 3.května 2014 (závod 1) - 125_Moto3_1.pdf
Neděle, 4.května 2014 (závod 2) - 125_Moto3_2.pdf


AA Supersport + Superstock 600

Do osmnácti kol závodu vyrazil z první pozice startovního roštu Jochen Rotter na Suzuki GSX-R600, druhý Marin Ivanov a třetí český motocyklový závodník Igor Kaláb, který soutěžil v kategorii Supersport. Závod vyhrál český jezdec Igor Kaláb na motocyklu Triumph Daytona před Danielem Bukowskim a Jochenem Rotterem. V kategorii Supersport byl z českých jezdců první Igor Kaláb, třetí Michael Chalupa a čtvrtý Josef Pončík. V kategorii Superstock 600 slavil vítězství Daniel Bukowski. Nejlépe umístěným českým závodníkem byl devátý Viktor Dujek na Yamaze, Petr Svoboda se umístil šestnáctý.

Také druhý závod, který jeli jezdci v neděli, se stal kořistí českého jezdce Igora Kalába, který je na letošní sezonu velmi dobře připraven. Druhému v cíli Martinu Ivanovovi naděli přes dvě sekundy a třetí Jochen Rotten ztrácel tři. V Kategorii Supersport byl z českých závodníků nejlepší Igor Kaláb (Triumph Daytona), třetí Michael Chalupa a čtvrtý Josef Pončík (oba na Yamaze R6). V Kategorii Superstock 600 získal první pozici Martin Ivanov před Jochenem Rotterem a Hannesem Zemsauerem. Z českých jezdců zajel nejlépe desátý Viktor Dujek.

AA Supersport + Superstock 600
Adria International Raceway

Sobota, 3.května 2014 (závod 1) - STK600_SSP_1.pdf
Neděle, 4.května 2014 (závod 2) - STK600_SSP_2.pdf

AA Superbike + Superstock 1000

Prestižní motocyklová kubatura superbiků a Superstock 1000 nabídla zajímavé závodění s českou účastí na špici výsledkových tabulek. Do dvaceti kol závodu startoval z pole position Michal Filla (foto), ale první příčku na startu nepřetavil na první pozici v cíli, protože skončil těsně za pozicemi na stupních vítězů. Závod v kategorii Superstock 1000 vyhrál Marko Jerman před Tomasem Tomsonem a Hocaoglu Celilem. Druhý český jezdec v poli byl Michal Prášek, který letos změnil kubaturu a závodí s motocyklem BMW S1000RR. V prvním závodu skončil devatenáctý a v kategorii STK1000 dvanáctý. V kategorii Superbike slavil vítězství Resch Roland (foto dole) před českým závodníkem Davidem Ouředníčkem a třetím Berto Camlekem. Češi Jan Halbich a Michal Šembera obsadili v pořadí čtvrté a páté místo, Richard Balcar skončil sedmý.

Druhý závod vyhrál Resch Roland, druhý projel cílem Michal Filla a třetí Jan Halbich. Velmi dobře si vedl také Michal Prášek, který skončil celkově osmý, těsně před Michalem Šemberou. David Ouředníček byl třináctý, Richard Balcar čtrnáctý.
Druhý podnik sezony seriálu Alpe Adria je na programu ve dnech 23. až 25.května na Pannonianringu.

AA Superbike + Superstock 1000
Adria International Raceway

Sobota, 3.května 2014 (závod 1) - Superbike_STK1000_1.pdf
Neděle, 4.května 2014 (závod 2) - Superbike_STK1000_2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist