Pro Race v chorvatské Rijece

Miloš Čihák z týmu ProRace odjel druhý závod mezinárodního šampionátu Alpe Adria Cup 2006 na okruhu v chorvatské Rijece. I přes technické problémy a silné bolesti levé ruky a zad si český jezdec vyjel osmé místo v kategorii Superbike.

Miloš „Číha“ Čihák zajížděl každým dnem rychlejší časy a nejlepší čas kola ukázal 1:33,878 ve druhé sobotní kvalifikaci, což mu přisoudilo desáté místo na startovacím roštu. Stabilní časy kolem 1 minuty a 34 vteřin pak Číha udržoval po zbytek chorvatského klání. Rodák z Liberce se potýkal s bolestmi levé ruky a zad, což z každého usednutí za řidítka učinilo velice silovou záležitost. Navíc motorka si z Hungaroringu (první letošního závodu AA Cupu) přivezla poškozené řízení, což byl hlavní technický zádrhel: „To řízení je fakt hrozně těžké, v zatáčce a i na rovince jsem se s tím strašně pral. Díky bohu za červený prapor v posledním kole, to mi doslova zachránilo život. Už jsem vůbec neměl sílu!“ Taková byla první slova Miloše po dojetí do cíle. V posledním kole totiž v jedné z hodně těžkých zatáček upadl jezdec, který jel těsně právě s Milošem.
Závodu od začátku do konce vládl Slovinec Berto Camlek, který je v Rijece jako doma a zná každý detail trati. Tamní okruh je velice nebezpečný, kdysi se zde jezdil i světový šampionát. Od té doby ale trať doznala mnoha změn a je poznamenaná prasklinami, hrboly či trsy trávy.
Soutěž bude pokračovat první červnový víkend třetím dílem. Na maďarský Pannoniaring pojede nejen Miloš Čihák (suberbike), ale také druhý jezdec týmu Michal Rašek (volná do 600). Součástí závodu totiž bude i mezinárodní mistrovství České republiky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist