Prezentace týmu CRMT Liberec

V minulých dnech proběhla v liberecké Hypernově prezentace tamního motocyklového týmu, který se zúčastní letošního Mezinárodního Mistrovství ČR. Zárověň s prezentací týmu proběhla i autogramiáda Lukáše Peška.

Ve dnech 14. – 16. ledna 2005 uspořádal v liberecké Hypernově svou prezentaci motocyklový tým Czech Road Moto Team Liberec. Prezentace spojená s autogramiádou továrního jezdce Gilery Lukáše Peška měla za cíl nejen představit samotný tým a jeho partnery, ale ukázat širší veřejnosti i nové jezdecké složení tohoto motocyklového uskupení. Zatímco v minulosti jsme si zvykli spojovat tým Bohumila Šarocha především s umem mladého Miloše Urbance, od letošní sezóny to budou především Petr Čermák a Marek Fischer, kteří se budou starat o to, aby "liberečáci" byli vidět hodně vysoko.
"Tým je rozdělen na jezdce „A“ a jezdce „B“," říká s úsměvem majitel a manažer týmu Bohumil Šaroch, sám již mnoho let aktivní závodník. "Jedničkami budou samozřejmě Petr Čermák a Mara Fischer. Já a Jaroslav Bednář pojedeme v „béčkovém“ týmu a pouze pro radost."
Petr Čermák v posledním ročníku Mezinárodního Mistrovství České republiky nastupoval především v Přeboru Volná přes 600, kde se starším motocyklem Yamaha YZF R1 skončil na celkovém čtvrtém místě, když pódiová, třetí příčka mu unikla až v posledním závodě sezóny, ve kterém havaroval ze druhého místa. Marek Fischer, jenž za liberecký tým startoval již v roce 2004, absolvoval loňskou sezónu v Přeboru ČR třídy Volná 250-600 ccm, kde v celkové klasifikaci obsadil vynikající třetí místo. Mezi výrazné úspěchy v jednotlivých závodech patří ke jménu tohoto jezdce především tři třetí místa dosažená vždy na okruhu v Mostě.
"V letošní sezóně jsou naše cíle vyšší," pokračuje Bohumil Šaroch. "Petrův cíl je zvítězit v celkovém pořadí Volné přes 600 a co nejlépe se umístit v Mezinárodním Mistrovství ČR třídy Superbike, kterého se po loňské zkušenosti zúčastní celého. Mara pojede opět Volnou 250-600 a cíl je umístit se do třetího místa. Když mu to dobře pojede, měl by také zasáhnout do MEZ MČR Supersport, zde si prozatím cíle neklademe, záleží na tom, jak mu to půjde."
Pro dosažení vytyčených cílů chtějí všichni lidé z Czech Road Moto Teamu udělat maximum. Petr Čermák se představí na zcela novém motocyklu Yamaha YZF R1, Marek Fischer by se měl také představit na novém motocyklu, kterým by měl být stroj Suzuki GSX-R600. Těžká jednání se sponzory přivedla do týmu jako partnery několik firem, z nichž si pan Bohumil Šaroch především váží spolupráce s firmou Kintech, která jako distributor produktů firem Shell zásobí tým oleji a mazivy. Významnou pomoc týmu dala spolupráce s mladoboleslavskou firmou Motocykly Mladá Boleslav a velkoobchodem OZ Šimek..
"O ambicích a cílech Petra Čermáka a Marka Fischera jsem již hovořil, cíle druhé poloviny týmu jsou zcela jinde," doplňuje informace manažer týmu. "Já a Jarda Bednář pojedeme pouze několik závodů Volné třídy. Svezeme se také v Hořicích, kde bude náš tým také zastoupen. Pro Petra a Maru také plánujeme alespoň jeden start v polské Poznani. Nikdo z nás ten okruh nezná a pokud to tam bude dobré, tak tam pojedeme i na druhý závod, který se jede v době velké pauzy domácího mistrovství. Před zahájením sezóny bychom rádi také někde testovali. Kluci budou mít nové motorky a tak je potřeba dobře vše připravit. Pokud nám to nevyjde doma, tak alespoň absolvujeme testy na Hungaroringu před prvním mistrákem."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist