Před posledním závodem české silniční sezóny

Memoriál Jaroslava Huleše – Mezinárodní mistrovství ČR silničních motocyklů a Alpe Adria Cup – Automotodrom Brno 7.- 9.září 2007.

Jaroslav Huleš se do srdcí motoristických fanoušků zapsal jako naprostý entuziasta ochotný obětovat závodům cokoliv. Svými výkony a bojovností vrátil „Jarda“ Huleš tuzemské diváky do hlediště Grand Prix na Masarykově okruhu, v závodě Mistrovství Evropy před dvanácti lety v Brně suverénně porazil Valentina Rossiho a pro nejmladší českou jezdeckou generaci představoval novou motivaci, která však jemu samotnému chyběla, když v roce 2004 tragicky zahynul. Na jeho počest se na brněnském Automotodromu sejde na tři stovky závodníků, kteří budu bojovat o body do Mezinárodního mistrovství České republiky silničních motocyklů.
Letošní Mistrovství České republiky konané v rámci závodů Alpe Adria Cup sestává z tříd 125ccm SP (sportovní stroje), 125ccm GP (závodní speciály), Supersport, Superbike, Superstock 600 a Superstock 1000. Samostatné mistrovství České republiky nabízí ještě třídu 125ccm Junior pro jezdce ve věku 13-18 let. Závody Volné třídy 250-600ccm a Volné třídy nad 600ccm mají statut Přeboru České republiky.
Ve třídě 125ccm GP hájí české barvy v boji o titul Lukáš Šembera a Michal Prášek, kteří o první příčku celkového pořadí bojují s Jakubem Kornfeilem.
V čele sportovních stopětadvacítek svádí obrovskou bitvu trio Salač, Lamich, Hlaváček.
Do Supersportů přestoupil loňský domácí šampion a evropský vicemistr třídy 250ccm, Michal Filla, a rázem se zařadil mezi nejvážnější kandidáty na titul. Jeho největšími soupeři jsou Radek Rous a Václav Bittman.
Složité období prožívají české Superbiky. Dlouholetý aktér této třídy, Jiří Mrkývka, se letos za řídítky objevil jen jednou. Loňský mistr českých Superbiků, Jiří Dražďák, plánoval kompletní sezónu v Mistrovství světa Superbiků. Startoval ale pouze v Kataru a v Austrálii, pak se kvůli finančním problémům objevil až v Brně. Petru Čermákovi se pro změnu zalíbilo v litrových Superstocích.
Šestistovkové Superstocky mají letos jasného favorita, Pavla Oudu. O místo za jeho výfuky bojují Michal Drobný s Michalem Dokoupilem a v neposlední řadě i Igor Kaláb, který po úvodních závodech sezóny přestoupil ze Supersportů do třídy Superstock 600.
Svého suveréna má také třída Superstock 1000, kde úřaduje Kamil Prager. Za ním se v průběžné kvalifikaci seřadila vyrovnaná skupina ve složení Noss, Holán, Urbanec, Borowczak, bodově se však bude chtít dotáhnout i Čermák.
Závody volných tříd 250cc-600ccm a nad 600ccm odstartují již v pátek odpoledne, závody Alpe Adria Cupu přijdou na řadu v neděli po poledni.
Vstupné je na všechny otevřené tribuny (T1,T2,T3 a C) i na terasu nad boxy zdarma.
Vstupenky do paddocku lze koupit za 100,-Kč (na sobotu a neděli) v areálu Automotodromu.
Parkování pro veřejnost je zdarma u tribuny T1 a za tribunami T2 a T3.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist