Po závodu v Mostě je Tomášková průběžně třetí

Na závodní víkend motocyklového seriálu Alpe Adria v Mostě se česká závodnice Romana Tomášková těšila, protože měla poprvé možnost změřit síly s početnějším zastoupením jezdců nejnižší kubatury seriálu. Její čtvrté místo v cíli je jasným důkazem toho, že si vedla dobře, i když ambice směřovaly na stupně vítězů.

Na závody do Mostu jsme odjížděli se zvědavostí, jak se projeví poprvé větší účast jezdců na startu naší třídy a hlavně jak se s početnější konkurencí Romana vyrovná. Už ve volných jízdách naznačovala slušný pokrok v zajížděných časech. Nakonec se to projevilo i v kvalifikaci. Se čtvrtým místem a první řadou na roštu jsme byli maximálně spokojeni.

V samotném závodě se brzy ukázalo, jak jsou karty rozdané. Na Rakušana Trautmanna s Italem Gnanim pochopitelně ani pomyšlení, ale v koutku duše jsme doufali ve třetí místo. Český jezdec Petr Zářecký však zajel bez chyb a nedal nám šanci. I tak jsme byli spokojeni, neboť Romča porazila své konkurenty Csanyiho i Edera a upevnila si třetí místo v průběžné klasifikaci AA.

Pavel Tomášek, šéf týmu PaM Racing Servis: „Jsme spokojeni. Je vidět, že Romča jde jezdecky nahoru. Oproti loňsku si na tomto okruhu zlepšila svůj čas o neuvěřitelných 11,5 sekundy.“

Romana Tomášková, jezdec:Závod byl v pohodě. Měla jsem jen jednu krizovku, když mi zavřel zatáčku jeden z pomalejších jezdců a já to ustála jen taktak. Pak už ale nebyla možnost zaútočit na Zářeckého.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist