Patrik Vostárek dobře potrénoval

Mladý závodník Patrik Vostárek nastoupil k brněnskému podniku Alpe Adria Championship. Starty ve třídách supersport a superstock 600 bral ovšem pouze jako trénink na zbývající dva závody evropského šampionátu superstocků 600.

Přípravu na poslední dva závody letošního Mistrovství Evropy Superstock 600, které se začátkem října pojedou v italské Imole a francouzském Magny-Cours, nasměroval mladý závodník Patrik Vostárek na brněnský autodrom, kde se o uplynulém víkendu konal závěrečný díl letošního alpsko-jadranského šampionátu, kterého součástí je i Mezinárodní Mistrovství České republiky. Mladý jezdec týmu Intermoto Czech Klaffi se během celého víkendu soustředil pouze na vyladění motocyklu a na svou jezdeckou přípravu. Odmítl používat speciální supersportové pneumatiky a ponechal na svém stroji Honda CBR 600RR pneu Pirelli Diablo, které používá v evropském šampionátu. Postupné zlepšování stroje i jezdecké vyzrálosti vyústilo v čas 2:13,5, jenž Patrik dosáhl během závodu třídy Superstock 600. Tento čas v porovnání s časy dosaženými při evropské kvalifikaci na červencový závod superstocků znamená, že by se Patrik Vostárek postavil na start do první řady!
"V závodě třídy supersport Patrik odjel pouze prvních pět kol. Bylo to do přerušení závodů. Při tom dosáhl na čas 2:14,0," říká otec a manažer mladého jezdce Oldřich Vostárek. "V závodě superstocků 600 odjel sedm kol, než mu upadla stupačka. Svůj čas vylepšil na 2,13,5. S těmito časy by při WSBK stál v první řadě! To byl náš cíl, s tím jsem Patrika posílal na trať. Chtěl jsem, aby zajel pod 2:14. Přestože gumy měly za sebou už 90 minut jízdy a byly 10 krát ohřívané, dokázal se Patrik během superstockového závodu dostat pod 2:14 několikrát. Patrik se na těch gumách něco naučil, což byl prvořadý cíl celého našeho účinkování v Brně. Sám v neděli večer říkal, že to bude ještě daleko lepší."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist