Panonnia Ring očima Tommyho

Závodní víkend má z sebou také redaktor serveru Motorkáři.cz Tomáš Mikšovský. Jak viděl celý závod on sám?

Když už po ranním tréninku, který jsem zakončil o 0,7 vteřiny lepším časem oproti kvaldě, vypadalo, že je podvozek konečně dobře nastaven, přišel před samotným závodem silný déšť. Ne, že by mě mokré podmínky vadily, to vůbec, ale tento víkend nám štěstí moc nepřálo. Jelikož během víkendu ani jednou nepršelo, tak podle pravidel jsme měli ještě před závodem tříkolový trénink, abychom si mohli vše nastavit.
Trénink proběhl docela v pohodě. Motocykl se choval na výjezdech stabilně a já mohl akcelerovat velmi tvrdě. Poté jsme měli ještě 10minut pauzu na dolití benzinu atd. Do závodu jsme ale udělali zásadní zásah, který mě potom hodně mrzel. Závod byl zkrácen na 11kol. Již v zahřívacím kole jsem v první zatáčce dostal smyk zadního kola a od té chvíle jsem věděl, že je vše ztraceno. Start se mi povedl a z osmého místa jsem byl v první zatáčce cca 5., prvních pár kol jsem jezdil na prvním místě z Čechů, kteří bodují do MČR, ale pak jsem se postupně propadal jezdeckým polem a celkově jsem skončil 10. a 3. z Čechů.
Nemohl jsem dávat plný plyn v náklonu a čekal, až bude motocykl alespoň trochu narovnaný. Tady jsem ztrácel nejvíce. Soustředil jsem se, abych během divoké jízdy dovezl motocykl v pořádku a zajistil si pár bodů do celkového hodnocení. S výkonem spokojený být ovšem nemůžu. Tento víkend byl pro mě a můj tým velmi náročný, proto bych jim chtěl poděkovat za spolupráci a poblahopřát mému kolegovi Tomáši Holubcovi za pěkné šesté a druhé místo v kategorii STK 600.

Informace o redaktorovi

Tomáš Mikšovský - (Odebírat články autora)
Bořivoj Kartos - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist