Pád v kvalifikaci nepřežila motorka

Nepříjemný pád si v posledním závodě mistrovství České republiky v motocyklových supersportech prožil se svou Yamahou R6 kralický závodník Radomil Rous. Tentokrát ho na brněnském Masarykově okruhu zradila technika.

„Tak ten závod pro mě vlastně ani nezačal. V sobotní druhé kvalifikaci mi praskla motex páska na hadici s vodou, ta mi vytekla do vany a následně na zadní kolo. Ve druhém kole jsem tak dostal smyk na zadní kolo, spadl jsem a tím pro mě vlastně celý závodní víkend skončil,“ říká devětadvacetiletý Radek Rous, který vyvázl naštěstí jen s drobnými šrámy.. Hůř ale dopadla jeho yamaha. „Co se týká mě, tak to není až tak strašné. Pouze jsem si obnovil zranění zad. S motorkou to je ale horší, proto jsme vlastně ani nenastoupili k nedělnímu závodu. Tak je škoda celkem velká, protože je celý předek totálně zrušený.“
O tom, zda víkendový pád ohrozí Rousovu účast na posledním závodě seriálu Mistrovství Evropy supersportů ve španělské Cartageně je ale předčasné hovořit. „Je to ještě hodně daleko, takže je předčasné o tom hovořit,“ uzavřel hodnocení neslavného víkendu Radek Rous.
Pro vítězství si v nedělním závěrečném závodě domácího šampionátu dojel Rousův týmový kolega Michal Filla, který skončil v celkovém pořadí na druhém místě. Václav Bittman, který vybojoval v tomto závodě druhé místo, se stal mistrem republiky.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist