Ondra Ježek si v Brně skvěle potrénoval

Generálkou na nadcházející podnik Mistrovství Evropy Superstock 600 byl závod Alpe Adria Cupu, který se konal o uplynulém víkendu na Masarykově okruhu. Ondřej Ježek v něm získal třetí místo, když byl nejrychlejším z českých jezdců.

Na brněnském okruhu proběhl závod Alpe Adria Cupu, ve kterém se letos podruhé představil motocyklový závodník Ondřej Ježek. Závod třídy Superstock 600 se konal týden před evropským závodem stejné třídy, a tak startovní pole bylo tentokrát velmi silné. K závodu nastoupilo mnoho jezdců z evropské série, kteří si chtěli na poslední chvíli ještě vyzkoušet své stroje na místě, kde již tento týden budou bojovat o evropské body. Ondřej Ježek si v kvalifikaci zajistil právo startu ze druhé řady, když mu ta první unikla o pouhé dvě desetiny. Start závodu se našemu jezdci vydařil a již ve druhém kole se objevil na vedoucí pozici. V dalším průběhu závodu sváděl Ondra velmi tvrdý souboj především s Rakušanem Wolfgangem Kerblem a Polákem Andrzejem Chmielewskim. Po souboji s častou výměnou pozic projel Ondra Ježek cílem na třetím místě o pouhých 0,097 sekundy za druhým Chmielewskim. V hodnocení domácího šampionátu poté mladý jezdec získal dalších 25 bodů, když byl nejrychlejším mezi českými závodníky. Druhé letošní vítězství poslalo jezdce Gold Fren Teamu Erinac na vedoucí místo průběžného pořadí Mezinárodního mistrovství ČR ve třídě Superstock600.
Ondřej Ježek
Start do závodu se mi vydařil. Z pátého místa jsem se propracoval na třetí a následně na druhou pozici. Ve druhém kole jsem předjel vedoucího Poláka Chmielewského (kolegu z ME STK600) a dostal se tak na první pozici. Bohužel můj záložní motocykl (ostrý si šetřím na ME) na přímých úsecích nestačil na ostatní. Chmielewski mě v každém kole předjel na rovince a já mu to hned na brzdy vrátil. Dvě kola před cílem mě předjel Wolfgang Kerbl a poté Chmielewski na cílové rovině v nájezdu do posledního kola. Do první zatáčky jsem mu útok opět vrátil. Ale na výjezdu jsem udělal chybu, když jsem špatně zařadil a tak se Chmielewski a Maďar Juhasz dostali přede mě. Juhasze jsem vybrzdil v následující zatáčce, ale Chmielewského jsem zpátky předjet nedokázal. Jsem rád, že jsem si připsal vítězství v Mistrovství České republiky. Byl to pro mě velmi dobrý trénink na nadcházející závod ME Superstock 600, který se pojede příští týden na Masarykově okruhu.
Výsledky závodu AA Cup Superstock 600 – Brno
1.- Wolfgang Kerbl (AUT-Yamaha) 10 kol
2.- Andrzej Chmielewski (POL-Yamaha) +1,381
3.- Ondřej Ježek (CZE-Kawasaki) +1,478
4.- Tamás Juhasz (HUN-Yamaha) +1,643
5.- Marcin Kaldovski (POL.Yamaha) +3,744
Výsledky závodu MEZ MČR Superstock 600 – Brno
1.- Ondřej Ježek (CZE-Kawasaki) 22:14,938
2.- Michal Drobný (CZE-Yamaha) 22:22,369
3.- Tomáš Holubec (CZE-Yamaha) 22:51,188
4.- František Loučka (CZE-Yamaha) 23:02,818
5.- Vladimír Ruža (SVK-Suzuki) 23:02,994

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist