Na Slovakiaringu vyhrál Oliver König oba závody

Tým Five Two Racing má za sebou další závodní víkend. Tentokrát se zúčastnil šampionátu Alpe Adria road racing na slovenském Slovakiaringu, kde Oliver König závodil v kategorii Moto3. Oliver vyhrál oba závody, takže díky nejrychleji zajetému kolu v nedělním závodě a druhém místě v kvalifikaci si ze Slovakiaringu odvezl celkem třiapadesát bodů.

Podmínky byly celý víkend velmi proměnlivé a tak se jezdilo jak na vodě, tak polosuché a nakonec i suché dráze. V pátek se Oliver v rámci volných tréninků aklimatizoval na pro něj již známém okruhu na letošní motocykl a časy, které zajížděl byly velmi slušné. V sobotní mokré kvalifikaci si vyjel druhé místo na startovním roštu a jedinou otázkou bylo, zda se pojede na mokré, či suché dráze.

Závod se jel nakonec na kombinaci obou možností tedy na mokré trati, které se ale v průběhu závodu změnila na suchou. Oliver neodstartoval úplně optimálně, ale již v průběhu prvního kola se propracoval do vedení, ve kterém se několikrát vystřídali s Martinem Gbelcem a závod se rozhodoval až v poslední zatáčce posledního kola, kde se Oliver na brzdách dostal před Martina a zvítězil s nicotným náskokem 0,092 sekundy.

Nedělní ranní trénink se odjel opět na mokru a čekalo se, jaké nám počasí připraví podmínky na závod. Odpolední závod se jel již za sucha a Oliverovi se podařilo velmi dobře odstartovat. Hned od prvního kola vedl a stabilně zajížděl časy o sekundu a více rychlejší než jeho soupeři. Cílem projel na prvním místě s náskokem devíti sekund na druhého Martina Gbelce.

Na Slovakiaringu závodil i náš týmový šéf a trenér Olivera, Lukáš Pešek, který v obou závodech zvítězil s náskokem deseti sekund a potvrdil svou pozici favorita kategorie SBK. Děkujeme všem partnerům jako 4SR, Honda ČR, Stratos auto, Tyrex, Yshop, Motorbike, Polygos print, Fiat ČR, Pirelli, Sebimoto a samozřejmě všem fanouškům za podporu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist