Na Pannonii stejně jako na Hungaroringu

Tomáš Holubec havaroval v závodě MEZ MČR Superstock 600, který se o víkendu konal na maďarském okruhu Pannoniaring. Stejně jako v případě Hungaroringu tedy cíl neviděl.

Tomáš Holubec nastoupil na maďarském okruhu Pannoniaring ke druhému závodu Mezinárodního Mistrovství České republiky. Za nepříznivého počasí dokázal krkonošský jezdec získat druhé místo v kvalifikaci, když mezi českými jezdci nestačil pouze na Evropou ostříleného Ondru Ježka. Bohužel dobrou pozici na startu závodu nedokázal využít. Při souboji s jedním ze soupeřů Tomáš přebrzdil přední kolo a havaroval. Závod tak stejně jako na okruhu Hungaroring nedokončil.
Tomáš Holubec
“Vše začalo opět velmi dobře, ale nakonec se zase vše obrátilo! Na maďarský okruh Pannoniaring jsme dorazili ve středu večer. Na čtvrteční den byly naplánovány volné jízdy, které pořádala německá agentura. Mohlo se jezdit skoro celý den a na konec dne se jel ještě desetikolový závod. Během volného testování jsem nastavil motocykl. Na poslední chvilku jsem se rozhodl, že pojedu závod, abych se rozjel a pořádně připravil na neděli. Do závodu jsem se kvalifikoval na pátém místě. Start se mi povedl a dostal jsem se na čtvrté místo. Potom mě ale předjel ještě jeden jezdec a po celou dobu závodu jsme jeli za sebou. Ve třetí zatáčce před cílem jsem se dokázal dostat před tohoto jezdce a dojel jsem na čtvrté pozici. V pátek jsem na trať vůbec nevyjel. Po celý den pršelo a foukal studený vítr. V sobotu dopoledne začala kvalifikace. Nejdřív jsme jeli na mokru, ale za chvilku začala trať osychat. V první kvalifikaci jsem si vyjel druhé místo, které jsem obhájil i v kvalifikaci druhé, jenž se jela už za sucha. Skončil jsem hned za Ježkem a před Drobným. V neděli začal osudný závod. Start se mi tentokrát vůbec nepovedl a propadl jsem se o několik míst dozadu. Přede mnou byl Ježek, Drobný a za chvilku se přede mě dostal i Holoubek. Nejdřív jsem se nemohl nějak rozjet, ale po chvilce jsem začal zrychlovat. Už to vypadalo, že se dotáhnu na Holoubka, ale mezi námi byl ještě jeden jezdec, přes kterého jsem se nemohl dostat a brzdil mě. Po chvilce jsem si vybral místo, kde se ho pokusím překonat. Najížděl jsem do té zatáčky trochu rychleji, ale on mi to najednou zavřel a já šáhl po přední brzdě. Bylo po všem - byl jsem na zemi. Chtěl jsem pokračovat dál, ale bohužel to nešlo. Moc mě mrzí, že jsem nedokázal dojet v tomto závodě. Doufám, že příště dokážu zúročit moje výsledky z kvalifikací."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist