Na Pannonia Ringu to nedopadlo dle našich představ

První letošní závod třídy Open 1000 se konal na maďarském okruhu Pannonia Ring v rámci druhého kola seriálu Alpe Adria Championship. Na okruh jsme přijeli ve čtvrtek a páteční tréninkové jízdy sloužily k nastavení motorky, což se nám v průběhu dne povedlo na výbornou.

V sobotní první kvalifikaci obsadil Honza Nimmerfoll 4. místo se kterým nebyl příliš spokojený. Druhá kvalifikace byla ale úplně o něčem jiném a Honza si vybojoval pole position. Pannonie je trať kde je důležitá velká agresivita s plynem pro dobrý čas, a to se Honzovi povedlo. Po tak vydařené kvalifikaci byla očekávání před závodem dost veliká.

Honza Nimmerfoll: „Start závodu se mně nepovedl a rázem jsem se propadl až na šesté místo, avšak už během druhého kola jsem byl opět druhý. V průběhu závodu jsem se propadl na třetí místo, kde jsem jezdil s bezpečným náskokem a v klidu jsem si mohl dojet pro první letošní bednu v tomto seriálu. Předposlední kolo mně ale udělalo čáru přes rozpočet. Chyba v levotočivé zatáčce, kdy jsem najel na spoj asfaltu a obrubníku, přední kolo ztratilo grip a už to šlo. Viz. video. Mimo vykloubeného palce a pošramoceného ega vše dopadlo dobře.“

Přes neúspěch na Pannonii se Honza i celý tým těší na další závod na domácí trati v Mostě, kde se pokusí vylepšit starty a také se musí vyvarovat zbytečných chyb. Děkuji všem sponzorům za podporu. Velký dík patří mechanikovi Ottovi Huislovi a perfektní servis podvozku od Martina Janouška.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist