Michal Šembera se vrací nazpět

Michal Šembera se v letošní sezoně vrací ze supersportů zpátky na litrovou motorku a to na docela těžký kalibr, na novou BMW S1000RR HP4, kterých zatím v šampionátech jezdí velmi málo. S touto novinkou v letošní sezoně pojede kategorii Superstock 1000 v šampionátu Alpe Adria. Se svým nově vzniklým týmem Willi Race motorku letos poprvé na okruhu vyzkoušel tento víkend v Mostě.

Díky zrušenému Slovakiaringu Michala letošní první závody čekají až na začátku května na italském Adria Raceway, proto se tým dohodl na nedělním testování v Mostě ve spolupráci s Racetrackem. Michal si odjel pět dvacetiminutových tréninků a v týmu převládala spokojenost, protože zajížděl dobré časy i přesto, že některé věci na motorce ještě nebyly doladěny na sto procent.

Michal Šembera: „Po jednodenním testování v Mostě jsem spokojen. Už teď cítím, že je motorka hodně silná a hlavně dobře ovladatelná. Samozřejmě musím opět přizpůsobit styl jízdy litrové motorce, až na pár závodů jsem totiž strávil poslední dvě sezóny na stroji 600ccm. Ještě bychom potřebovali pár dní natestovat než odjedeme na první závod do Itálie, ale uvidíme, jak to stihneme. Ještě je potřeba vyladit nějaké maličkosti, ale atmosféra v týmu je suprová, myslím, že vše je na dobré cestě k dobrým výsledkům. Minulou sezonu jsme v Itálii jeli poslední závod a okruh mi celkem sedl. Já i celý tým samozřejmě doufáme, že se nám bude dařit.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist