Michal Prášek vicemistrem AA

Závěrečný závod Alpsko-jadranského šampionátu se jel na italském okruhu Adria international speedway. Tento závod byl velice důležitý, protože před tímto závodem vedl Michal Prášek o 5 bodů průběžnou klasifikaci Alpe před druhým v pořadí Maďarem Chrobákem a o 6 bodů před domácím Italem Tommasinim.

"Během volných tréninku jsme vyzkoušeli simulace závodu, který se jel na 18kol, v každém tréninku jsem zajížděl rychlé a hlavně vyrovnané časy.", řekl na úvod Michal Prášek.

"1. kvalifikaci se mně podařilo vyhrát, ale věděl jsem, že soupeři v odpolední 2. kvalifikaci ještě zrychlí, doufal jsem, že vylepším i já svůj čas, nakonec se mně to podařilo, ale domácí Ital Tibaldo mě překonal o pár tisícinek a já do nedělního závodu startoval ze 2.místa", popsal kvalifikaci český jezdec.

Start do závodu Práškovi vyšel, a z první zatáčky vyjížděl na 4.místě. Během prvních kol se mu  podařilo předjet domácí Italy Tommasiniho a Tibalda, ovšem vedoucí Chrobák si mezitím udělal náskok téměř 3 sekundy. Během 4 kol se podařilo náskok zlikvidovat a Michal se snažil šetřit pneumatiky na závěr závodu. Bohužel při nájezdu do jedné zatáčky mu ale podklouzlo přední kolo a spadl, ačkoliv nejel vůbec na hraně. Rychle sice motocykl zvedl a stihl se vrátit na 2. místo, ale Chrobák měl v tu chvíli náskok 10 sekund. Při klasickém bodování by Michalovi stačilo druhé místo stačilo na to, aby se stal Mistrem Alpe Adria, ale v tomto šampionátu se uděluje i bod za nejrychlejší kolo a ten bod by rozhodl o vítězovi.
"Proto jsem se snažil zajíždět co nejrychlejší kola a 2 kola před cílem jsem na Chrobáka ztrácel okolo 3 sekund, bohužel v jedné ze zatáček mně podklouzlo znova přední kolo a byl z toho 2. dnešní pád, motorku jsem ještě zvedl a dojel na 9.místě. Snažil jsem se jet na 100% procent, protože jsem se obával, že Chrobák v úvodu závodu zajel nejrychlejší kolo závodu, bohužel v cílí jsem se dozvěděl, že jsem nejrychlejší kolo závodu zajel já a tudíž by mi stačilo dojet na 2.místě a stal bych se vítězem Alpe.. Bohužel, jsou to závody, moc mě to mrzí, protože celý rok tým pracoval na 100% a vítězství by bylo tou nejlepší odměnou. Nicméně titul vicemistra Alpe Adria také není špatný a my do další sezony vynaložíme opět maximální úsilí, aby se nám to podařilo dotáhnout do vítězného konce", popsal dramatickou situaci Michal Prášek.

Celkovým 2. místem v Alpe Adrii se český jezdec kvalifikoval na závod ME, který se bude konat 7. října už tradičně na španělském okruhu v Albacete.

"Chtěl bych poděkovat za celou sezonu mému týmu a všem sponzorům, kteří nás podporovali", řekl závěrem letošní vicemistr.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist