Michal Prášek třetí v Chorvatsku

Další podnik Alpsko jadranského šampionátu se konal na chorvatském okruhu Grobnik. Tento okruh nepatří mezi mé oblíbené okruhy, protože trať už je to docela rozbitá a tím pádem nebezpečná. V Chorvatsku panovaly teploty okolo 35 stupňů, takže celý víkend byl velice namáhavý.

Do první kvalifikace jsem zvolil špatnou směs pneumatiky a byl jsem na průběžném 12. místě, což nebyl rozhodně dobrý začátek.

Do 2. kvalifikace se nám podařilo najít optimální směs na tak vysoké teploty, zrychlil jsem o 3 sekundy a do závodu jsem startoval ze 3.místa, tedy z první řady.

Start do závodu se mi vydařil, ale dramatická byla první zatáčka, kdy mě nabrala letící soupeřova motorka, naštěstí jsem to ustál, ale porušila mě podsedlovku a pořezala pneumatiku, takže výjezdy ze zatáček jsem měl trochu divoký. Po prvním kole jsem se pohyboval okolo 7. místa, chtěl jsem jít dopředu a zachytit vedoucí jezdce, bohužel se mi to nepodařilo, protože ve skupince, ve které jsem jel, se pořád hodně bojovalo a to nás dost zpomalovalo. Vždy, když jsem se dostal před soupeře, tak mi to hned vrátili, takže jsem se snažil veškeré sily nechat na poslední dvě kola a ty byly docela mazec.

Nakonec jsem dokázal soupeře předjet a do cíle jsem dojel na 3.místě v Alpe Adrii, když vyhrál Ital Luca Tommasini před domácím Marinem Ivanovem.

Tímto výsledkem jsem se přitáhl na celkově vedoucí jezdce šampionátu Alpe. Nyní jsem na 3.místě se ziskem 106 bodů (stejně má i druhý Patrik Vostárek a čtvrtý János Chrobak), ale na vedoucího Itala Tommasiniho ztrácím jen 7 bodů.

Další závod nás čeká za 14 dní na Slovakiaringu a finálový závod se jede v polovině září v Itálii.

Chtěl bych velice poděkovat celému týmu a sponzorům za podporu.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist