Michal Javůrek vynechá Hungaroring

Vedoucí jezdec Přeboru ČR volné třídy přes 600 a třetí jezdec Mezinárodního Mistrovství ČR třídy Superbike, vynechá nadcházející závod na maďarském okruhu Hungaroring.

Po hrůzostrašném pádu při Warm upu třídy Superbike, kdy na okruhu v Mostě Michal Javůrek havaroval v pravotočivé zatáčce „pod matadorem“, není stále markvartický závodník zdravotně natolik v pořádku, aby mohl absolvovat tento víkend na maďarském okruhu Hungaroring další závod MEZ MČR.
Michal Javůrek:
"Z Mostu si vůbec nic nepamatuji. Po pádu jsem byl krátce v bezvědomí. Motorka mě udeřila do hlavy tak silně, že mi praskla přilba, která mě dokonce pořezala na hlavě. V mostecké nemocnici jsem byl 14 dnů, pak mě převezli do Jičína, kde jsem zůstal další týden. Ani dnes, tedy po měsíci od pádu, stále nemůžu ani pomyslet na závody. Při chůzi se mi dost motá hlava, která mě pak začne i dost bolet. Po dnešním vyšetření v nemocnici, bylo rozhodnuto, že se do Maďarska nepojede. Nemá cenu riskovat nějaké další komplikace. Zda pojedeme do Brna k poslednímu závodu sezóny ještě nevíme. Rozhodneme se až po dalším vyšetření, které proběhne příští týden. Je to škoda, před Mostem byla sezóna dobře rozehraná. V Přeboru ČR jsem měl před druhým náskok 10 bodů, byla tedy šance na obhajobu titulu. V Mistrovství ČR superbike jsem měl také na čele náskok, věřil jsem, že bych se o místo mezi prvními třemi v celkové klasifikaci také mohl porvat. Každopádně zdraví je v této chvíli přednější, nicméně již dnes začínáme přemýšlet co bude příští rok. Uvidíme jak dopadnou jednání se sponzory, rád bych se svezl i na jiných okruzích, než na kterých se jezdí Alpe Adria!"

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist