Michal Javůrek a jeho brněnská stíhačka

Mezi dvojici jezdců s logem www.racing.motorkari.cz, která propaguje tyto stránky na motocyklových závodech, patří markvartický Michal Javůrek. Po Tomovi Holubcovi jsme zprovoznili internetovou prezentaci i Michalovi Javůrkovi.

Na okruh, kde jezdí pouze jednou za rok, vyrazil Michal Javůrek s jedním mechanikem a jedním nekompletním motocyklem. Po havárii v Mostě bylo na stroji Suzuki GSX-R1000 mnoho práce, která po týdnu námahy pokračovala ještě i na samotném moravském okruhu. Po problémech s brzdovou pumpou se Javor kvalifikoval až jako dvacátý jezdec. Nezdařil se ani samotný start do sobotního závodu třídy Volné přes 600, když po úvodním kole figurovalo jméno markvartického jezdce až na 30. místě. Nicméně mladý jezdec nevzdával svůj boj a do konce závodu se dokázal protlačit přes několik dalších jezdců. Tři body za třinácté místo sice Michala neuspokojily, přesto jsou alespoň částečnou odměnou za velmi tvrdý víkend.
Michal Javůrek
Brno je pro mě okruh, kterej nemám najetej a podle toho to taky vypadalo. Chtěl jsem v pátek ráno něco natrénovat, ale bohužel bylo víc jezdců než volných jízd, tak na mě zbyla akorát jedna půlhodina, za kterou se toho moc natrénovat nedá a navíc jsem měl po pádu z Mostu namontovanou sériovou brzdovou pumpu, která po 3 kolech zvadla a přestávala brzdit. Před první kvalifikací jsme se ji pokoušeli odvzdušnit, ale bohužel to nepomohlo a nefungovala tak jak by měla ,po zahřátí vadla, což se projevilo i na časech, které nešli o moc dolů a bylo z toho jen 20. místo. V pátek večer se mi podařilo sehnat novou brzdovou pumpu, kterou jsme ještě večer vyměnili a nezbylo nic jiného, než čekat na druhou kvalifikaci a doufat ve zlepšení. V sobotu ráno přišlo tvrdé probuzení do deštivého počasí, které definitivně pohřbilo veškeré naděje na zlepšení startovní pozice.
Do samotného závodu jsem tedy startoval z 20. pozice, ze které jsem se po nevydařeném startu propadl po prvním kole až na 30. místo a zasekl jsem se za několika pomalejšími jezdci, které jsem sice postupně předjížděl, ale rychlejší skupina startovního pole byla již daleko a nebylo možné ji v devíti kolech dojet. Nakonec z toho bylo 20. místo celkově a 13. místo z jezdců Přeboru Čech, což bylo pro mě i pro tým určitým zklamáním, ale co se dá dělat, bez tréninku se líp zajet nedalo. Budu se o to víc těšit na Hungaroring, kde budou jezdecké síly vyrovnanější a budeme na tom co se týče najetí tratě stejně.

Přednedávnem jsme zahájili provoz oficiálního serveru Tomáše Holubce, který je jezdcem Mezinárodního Mistrovství ČR, kde propaguje stránky www.racing.motorkari.cz. S potěšením můžeme dnes oznámit, že na stejné platformě zahajujeme činnost i dalších oficiálních stránek motocyklového závodníka. Tímto závodníkem je právě Michal Javůrek, jenž stejně jako Tom Holubec propaguje na svých kapotách tento server o motocyklových závodech.
Stránky Michala Javůrka můžete navštívit na adrese: www.michaljavurek.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist