MFŠ: Středoevropská motocyklová špička v Brně

Česká a středoevropská motocyklová špička se v Brně o víkendu 11. – 13. května utká v tradičním Memoriálu Františka Šťastného. Na start se během třídenního programu postaví 246 závodníků především z České republiky, Slovenska, Polska, Maďarska a Rakouska. Memoriál Františka Šťastného je součástí evropského šampionátu Alpe Adria.

Pro diváky
Pro diváky budou po celý víkend otevřeny sedadlové tribuny T3 a T5 a přírodní C, vstup je možný i do paddocku. Vstup na tribuny i parkovné je zdarma, vstupné do paddocku je 100 korun. Všechny otevřené tribuny jsou ozvučené.
Časový harmonogram a startovní listiny jsou zveřejněny zde

Novinky pro jezdce
Memoriál Františka Šťastného je nově zaštítěn Českým svazem motocyklového sportu. Závod je otevřen všem jezdcům včetně držitelů licencí Autoklubu ČR a je zapsán do kalendáře Evropské motocyklové federace UEM.

Spojení s novým sportovním svazem přináší několik novinek především pro jezdce a týmy:
- modernější časomíra: týmy mohou sledovat své výsledky průběžně on-line nebo na TV obrazovkách. Automotodrom Brno nově poskytuje týmům bezdrátové připojení na internet zdarma.

- bonusové prémie: Automotodrom Brno spolu s ČSMS a výrobcem hodinek Invicta vypisuje prémii pro nejrychlejšího jezdce každého dne. Každý den dostane autor nejrychlejšího času prémiové hodinky Invicta.

Účast jezdců
Na závod je registrováno 246 jezdců z celé Evropy, na Memoriálu startují i jezdci například z Francie, Litvy či Turecka. V jednotlivých třídách startuje kompletní česká elita včetně některých účastníků šampionátů při mistrovstvích světa. Za pozornost stojí například:

Ondřej Ježek
Do úvodního závodu sezony na australském Phillip Islandu startoval ještě na šestistovkovém supersportu, poté ale přesedl na litrový superstock. Na něm se kuřimský závodník představí i brněnským divákům. Na své nové litrové Ducati bude Ondřej Ježek sbírat na Masarykově okruhu důležitá data, která se mu budou hodit v doplňkovém závodu Superstock 1000 při Mistrovství světa Superbike, které se v Brně jede 20. – 22. července.

Andreas Meklau
Rakouský motocyklový matador letos oslaví pětačtyřicáté narozeniny, na trati ale stále prohání o generaci mladší soupeře. Jedenáct sezon strávil ve světovém šampionátu Superbike, na kontě má jedno vítězství a další tři pódiová umístění. V sezoně 1993 jezdil i v Mistrovství světa silničních motorek, v Brně dojel osmnáctý.

Tomáš Svitok
Jedna z nadějí slovenského motocyklového sportu má za sebou povedený závod v Imole, v němž si dojel pro skvělé deváté místo. Tomáš Svitok je nově týmovým kolegou a zároveň soupeřem Ondřeje Ježka, na startu se potkají i v Brně.

Michal Filla
V novém týmu ale na osvědčeném stroji BMW se v Brně představí „domácí“ šlapanický jezdec Michal Filla. V letošní sezoně vyměnil stáj, startovat bude za polský tým Sikora Motorsport. Bývalý vicemistr Evropy se postaví na start tříd Superstock 1000 a Superbike. První letošní měření sil na Slovakiaringu pro něj dopadlo skvěle – superstocky vyhrál, ve třídě Superbike byl dvakrát druhý.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist