Memoriál Františka Šťastného - pátek

Brněnskou sérii závodů odstartovala už v pátek „malá volná“ obohacena stejně jako při úvodním závodě na Slovakiaringu jezdci polské volné třídy.

Volná 250-600ccm: Největším favoritem byl Kurt Tetal na Yamaze, který si při minulém závodě vybral smůly víc než dost (technika, pád). Start závodu proběhl bez problému, ale již v prvním kole na stadionu havaroval jeden z favoritů Daniel Brož. Za Tetalem se tak již od prvního kola začala vytvářet značná mezera. O druhé místo se však začala tahat skupinka jezdců ve složení Martin Holoubek, Marcin Sikora, Slawomir Masczak, Radek Holík, Petr Svoboda a Martin Vít. V tuto chvíli již Tetal budoval svůj velký náskok a v cíli na něj druhý v pořadí nakonec ztratil víc než 40sekund. Kurt si tak spravil chuť po nepodařeném slovenském víkendu. Skupinu o druhé místo opanoval Martin Holoubek, který se zde poprvé seznamoval s novou Yamahou. Třetí místo pro sebe urval Polák Marcin Sikora před třetím z Čechů Radkem Holíkem, který byl po celý závod v této skupince velmi aktivní. Pro páté místo celkově a pro čtvrté mezi Čechy si dojel bývalý přeborník ČR 125GP Petr Svoboda, který byl sice v treninku až čtrnáctý, ale po výborném startu celý závod bojoval ve skupince o druhé místo. Top 5 mezi Čechy doplnil Martin Vít na Yamaze. Za zmínku také stojí výkon Ivo Hrstky, který si opět po roce přijel zazávodit do rodné vlasti a ve svých 73letech nejednomu jezdci zamotal hlavu.
Volná nad 600ccm: Volná nad 600 byla stejně jako její menší sestra doplněna jezdci z Polska. V celkovém pořadí však hráli prim domácí jezdci a obsadili v cíli prvních šest míst před prvním jezdcem z Polska. Stejně jako v prvním závodě byl zcela jasně nejrychlejší Martin Trachta na BMW. Poté, co se ujal vedení, svůj náskok navyšoval a nakonec z toho bylo téměř 14 sekund v cíli. Martin si v závodě připsal i nejrychlejší kolo 2:08,413, což je na volnou výborný čas. V hezkém souboji o druhé místo byl nakonec šťastnější Richard Balcar rovněž na BMW před Zbyňkem Čechem na Yamaze. Zbyněk alias Pittbul si tak po minulém závodě spravil chuť (na Slovensku těsně čtvrtý). Čtvrtým z našich byl Marek Káňa na Yamaze následovaný Davidem Kučeříkem na Hondě.

Obě volné tak byly výbornou pozvánkou na závody Alpe Adria a Mistrovství ČR, které začínají v neděli od 10:30.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist