Memoriál Františka Šťastného - pátek

Dvěma závody volné kubatury o přebor ČR začal dnes na Masarykově okruhu letošní Memoriál Františka Šťastného.

Ve volné kubatuře 250 - 600 ccm vystartoval nejlépe do závodu jezdec z Pole position, Viktor Dušek na Yamaze. Za hodně velkého vedra - 26 stupňů vzduchu a 51 stupňů asfaltu - vedl loňský vicešampion a muž startující z PP od samého začátku až do konce závodu, který byl vypsán na 10 kol. Za ním bojovala o druhé místo po celý závod dvojice Pončík (Honda) a Sedlák (Yamaha), když nakonec byl úspěšnější jezdec na Yamaze.  
Vítězem se stal Viktor Dušek (Yamaha), který 10 kol ujel za 21.53.099 minuty. Druhý byl v cíli klasifikován Josef Pončík (Honda) se ztrátou 1.922 sekundy a na stupních vítězů je doplnil Richard Sedlák (Yamaha), který měl ztrátu 2.450 sec. Čtvrtý byl odmávnut Kurt Tetal s Yamahou (+21.313) a Top5 dokompletoval Kamil Kořízek rovněž s Yamahou (+38.294).  Šestý skončil první z početné družiny Poláků Szymon Strankowski (Yamaha), sedmý dojel Tomáš Skýva (Honda), osmý pak Leoš Kratochvíl (Suzuki) a Top ten dokompletovali dva Poláci, Jakub Szwedzik a Miroslav Bozek (oba Honda).

Kompletní výsledky této kubatury najdete zde. 
V silnější objemové kubatuře, tedy nad 600 ccm, vedl od začátku z Pole postion startující Marek Hartl s Yamahou a to až do 8. kola. V devátém se ale dostal do čela Václav Rumlena s BMW a závod na 10 kol také vyhrál v čase 21.40.776 minuty. Smůlu měl dlouho vedoucí Hartl, který v posledním kole ze druhé pozice bohužel havaroval.
Za Rumlenou dojel nakonec jako druhý Aleš Nechvátal s Yamahou (+11.096) a na stupních vítězů je doplnil Jan Nimmerfoll na BMW (+12.362). Čtvrtý dojel Marek Káňa na Yamaze (+12.772) a Top5 dokompletoval Zbyněk Čech na další Yamaze (+12.893). Kurt Tetal (Yamaha) dojel šestý , první z Poláků Przemyslaw Janik (Suzuki) byl sedmý, Jan Čeřovský (Honda) osmý, Richard Balcar (BMW) devátý a Polák Vojtech Wrobel (BMW) pak dokompletoval Top10.  

Kompletní výsledky této kubatury najdete zde.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist