MČR Hungaroring

Kapitoly článku

Superstock 600

K titulu Mistra České republiky měl před závodem nejblíže jezdec týmu Czech Road Racing, Tomáš Holubec. Protože Michal Salač na Hungaroringu nestartoval a Igor Kaláb byl po „neshodě“ s traťovým komisařem distancován za nesportovní chování, mohl Holubce ohrozit jedině Václav Bittman. Kvalifikaci lépe zvládl Holubec- druhé místo za Polákem Bukowskim, Vašek Bittman startoval rovněž z první řady, konkrétně ze čtvrté startovní pozice. Do závodu po pádu v Supersportech již nenastoupil Jirka Brož. Smůlu měl týmový kolega Tomáše Mikšovského Jaro Černý. Po startu z devatenácté pozice se rychle prokousával dopředu, ale po kolizi s Gergoem Talmácsim (mladší bratr Gábora) musel zajet do boxů k opravě brzdové páčky a závod dokončil poslední s jedním kolem ztráty.
Z celkového vítězství se radoval Daniel Bukowski. Tomáš Holubec zvolil jízdu „na jistotu“ a byl odmávnut jako čtvrtý. A protože Vašek Bittman se svým Triumphem skončil na místě šestém, mohl se Holubec radovat ze svého premiérového titulu.

Tomáš Holubec, v závodě 1. místo (MČR), Mistrovský titul 2009:
„Už tréninky byly super, užíval jsem si je. Kvalifikace byla na vodě, ale po chvíli začala trať postupně osychat. Zajel jsem tedy přezout na suché gumy což se nakonec vyplatilo. Ve druhé části kvalifikace jsem zajel čas 1:54,085, který mi zaručoval druhou startovní pozici za Bukowskim. Po startu do závodu z druhého místa jsem si hlídal hlavně odstup od Vaška Bittmana a snažil se nepřijít s nikým do kontaktu. Ke konci závodu jsem se dotáhl na Rusa Krapukhina, ale snažil jsem se jet na jistotu. Z boxů mi ukazovali náskok cca 12 vteřin na Vaška, nikam jsem nespěchal, šetřil gumy i motorku.“

„Rád bych poděkoval celému týmu Czech Road Racing, mechanikovi Petrovi za super odvedenou práci a všem sponzorům za podporu během celé sezony.“

Výsledky Superstock 600:
1. BUKOWSKI Daniel (Yamaha), 22:57,035
2. CHROBÁK János (Yamaha), +0:00,832
3. KRAPUKHIN Sergey (Yamaha), +0:14,413
4. HOLUBEC Tomáš (Yamaha), +0:16,157
5. PÉNTEK László (Yamaha), +0:26,476
-----------------------------------------------------------
6. BITTMAN Václav (Triumph), +0:35,007
7. JIRUŠ Václav (Yamaha), +0:43,134
8. BUKOVSKY Ondřej (Yamaha), +0:50,804
9. CHALUPA Michal (Yamaha), +0:56,023

Superstock 1000

Asi nejdramatičtější podívanou slibovaly „velké štoky“. V této "nejprestižnější" třídě mělo šanci na celkové prvenství hned pět jezdců, jmenovitě Rous, Filla, Mikšovský, Šembera a Ouda, který ale do Maďarska nepřicestoval. V kvalifikaci nejlépe z našich zajel Michal Filla- 2. místo za vítězným Maďarem Juhászem na Suzuki. Tomáš Mikšovský startoval ze třetí pozice, Radek Rous ze sedmé a Michal Šembera z deváté. Litrové štoky startovaly neobvykle již v 10.40 jako první závod dne. V podstatě od začátku se pozornost upírala na dvojici Filla-Mikšovský, Mikšovský dobře odstartoval, ale ještě v průběhu prvního kola se propadl až na 4 pozici. Ve snaze dostat se zpět „probrzdil“ a dostal se mimo dráhu. I přes mohutný finiš nakonec skončil třetí a z mistrovského titulu se po bezchybném výkonu radoval Michal Filla, který dojel na druhé pozici. Pro vítězství si dojel Slovinec Marko Jerman na Hondě. Do první desítky celkového hodnocení se vešli ještě Rous (6.), Šembera (9.) a Prager (10.).
Tomáš Mikšovský, v závodě 2.místo ( MČR):
"Po zhasnutí červených světel jsem vypálil z gridu jako první, start byl super, ovšem po třech zatáčkách mě do kopce předjel, Marko Jerman s Hondou. Po prvním kole jsem se propadl na 4.místo. Několik kol jsem sváděl zajímavé souboje s Maďarem Juhaszem a Jermanem. Bylo těžké si udělat prostor na předjetí, protože mě na rovině vždy poodskočili a já neměl dost prostoru na čisté předjetí. Asi v 7. kole jsem předjel v druhé zatáčce okruhu Juhasze a po výjezdu do tamního kopce jsem se cpal na střed tratě, aby mě nemohl na motor předjet. Šel jsem pozdě na brzdy a v tu chvíli jsem věděl, že už to na horizontu nemůžu zlomit. Vyjel jsem mimo trať a ztratil tak, kolem 2 sekund a těžce vybojované třetí místo. V tu chvíli jsem myslel, že je vše ztraceno, ale boj jsem nevzdával. Začal jsem vedoucí skupinku pěkně stahovat a přitom si zajel svůj osobák ( 1:51“4), jenže bylo už moc pozdě a tak jsem v posledním kole stačil ještě předjet Juhasze a závod dokončil na 3. místě celkově, těsně za Michalem Fillou. "
Výsledky Superstock 1000:

1. JERMAN Marko (Honda), 22:33,577
2. FILLA Michal (Yamaha), +0:00,221
3. MIKŠOVSKÝ Tomáš (Yamaha), +0:00,759

-----------------------------------------------------------
6. ROUS Radek (Yamaha), +0:12,283
9. ŠEMBERA Michal (Yamaha), +0:22,822
10. PRAGER Kamil (Kawasaki), +0:28,106
11. NOSS Viktor (Yamaha), +0:32,322
15. BOROWCZAK Raymond (Suzuki), +0:54,650

Informace o redaktorovi

Zdeněk Kindl - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist