Maple Racing Team po druhém závodě

Během uplynulého víkendu se konal v Maďarsku na okruhu Pannonia-ring druhý letošní závod MČR a zároveň třetí letošní závod Alpe Adria Championship, za účasti kompletního týmu MAPLE RACING.

Stejně jako při prvním letošním závodě na Hungaroringu jeli ve Volné třídě Tomáš Tvrzník (do 600 ccm) a Michal Javůrek (nad 600 ccm). Michal i zde ještě nastoupil ve třídě SUPERBIKE. Třetí jezdec MAPLE RACING TEAMu Pepek Brtek hájil barvy ve třídě SUPERSPORT.
Celý tým se do Maďarska přesunul až ve čtvrtek pozdě večer a v pátek využil volných treninků. V sobotu byly vypsány kvalifikace pro všechny třídy. V první kvalifikaci Volné třídy získal Tomáš Tvrzník 16.místo a Michal Javůrek 8.místo, tato kvalifikace byla pro pád jezdců přerušena a s časovým odstupem znovu otevřena, ale kvůli špatné informovanosti většina jezdců do obnovené kvalifikace nenastoupila. Druhá kvalifikace se již obešla bez přerušení a oba naši jezdci své časy vylepšili, dosáhli tohoto pořadí - Tvrzník 19.místo a Javůrek 3.místo. Ve třídě SUPERBIKE v první kvalifikaci dosáhl Michal Javůrek 16-tého nejrychlejšího času a ve druhé kvalifikaci 15-tého nejrychlejšího času. Pepek Brtek ve třídě SUPERSPORT dokončil obě kvalifikace shodně s 18-tým nejrychlejším časem.
V neděli klasicky následovali ranní warm-upy všech tříd, po té byl hned prvním závodem dne závod Volné třídy. V tomto závodě ve skvělé formě ukázal Michal Javůrek, když se velmi rychlou jízdou (nejrychlejší kolo závodu - 2:02:551) přibližoval prvnímu jezdci pole (Přemek Glinz). Když byl Michal již v závěsu za prvním dostal nepříjemný High-Sider a musel své tempo raději zvolnit, zvolil správně jistotu zisku bodů za druhé místo. Druhý jezdec týmu v této třídě Tomáš Tvrzník po dobrém startu získal několik pozic, ale během závodu neudržel tempo rychleji jedoucích jezdců a závod dokončil na 13.místě. Na závěr závodního víkendu byly v časovém plánu závody tříd SUPERBIKE a SUPERSPORT. V závodě SUPERBIKE se opět dokázal prosadil Michal Javůrek, když závod dokončil na celkovém 11.místě a zároveň jako třetí nejlepší Čech. (1.Čihák , 2. Glinz , 3. Javůrek). O absolutní finále závodního víkendu se postarala třída SUPERSPORT, kde jezdec Pepek Brtek precizní jízdou získal celkové 6.místo a v cíli byl jako osmý jezdec v pořadí s českou licencí.
Byl to pro tým náročný závodní víkend (např. teploty vzduchu dosahovali vysoko nad 30 stupňů). Michal Javůrek opět dokázal v obou závodech ve kterých startoval vystoupit na podium, čímž jednoznačně potvrzuje svojí roli týmové jedničky.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist