Maďarské pódium pro FGR 07 Team

Poslední dva závody přinesly pro FGR 07 Team dvě zásadní události. První se týkala složení týmu. Druhá pak znamenala historicky první úspěch pro naše barvy .

První závod seriálu Mistrovství Evropy zavedl účastníky 20.května na okruh Vallelunga, který se nachází cca 40km severně od Říma. Podařilo se nám odstranit některé problémy z předešlého závodu v Maďarsku. Bylo nainstalováno i rychlořazení. Po kvalifikaci na startu patřilo Peškovi 23. a Májkovi 22. místo. Po nepodařeném startu Peška ve druhém kole následoval pád, za který mohla asi ztráta koncentrace. Pro Májka se první start na mistrovství Evropy proměnil v 16. místo v cíli, a tak mu těsně unikly první evropské body. Motorky fungovaly dobře a byl znát pokrok po prvním závodě díky nasazení mechaniků a vývoji ve firmě FPOS Kovovýroba.
Následující víkend, tedy 26.-27. května, se konal další díl MČR v rámci seriálu Alpe Adria Cupu na okruhu Pannoniaring. Během čtvrtečních testů se tým po oboustranné dohodě rozešel s jezdcem Karlem Peškem, který dále pokračoval na svém loňském motocyklu. Učinil tak vzhledem k jeho problémům přizpůsobit se motocyklu FGR 125 GP a dosavadním výsledkům. Karel Májek tak držel prapor FGR sám. Nicméně se této role zhostil více než dobře. Během tréninků a kvalifikací zajížděl dobré časy. Správné nastavení komplikovala extrémní vedra.
Po kvalifikaci si Kája # 37 vyjel start z 8. místa celkově (v klasifikaci ČR byl na 5. pozici). Start se bohužel Kájovi nepovedl a odjel z roštu asi čtvrtý od konce. Nicméně jeho bojovnost, se kterou se prodral do středu pole ještě během prvního kola, byla úžasná. Probil se až do skupinky, která bojovala o třetí místo celkově. Jelo v ní celkem 6 jezdců a Kája z nich byl nejvíce vidět v čele. Divákům se tajil dech při předváděných předjížděcích manévrech. V nájezdu do posledního kola si vytvořil Karel náskok asi půl vteřiny. V předposlední zatáčce však udělal drobnou chybu, které využil Miloš Nesič a s náskokem 0,1 vteřiny uzmul celkové třetí místo našemu jezdci. To nemění nic na tom, že v klasifikaci mistrovství ČR vybojoval Karel Májek první stupně vítězů, a to druhé místo za vítězným Jakubem Kornfeilem a před bývalým jezdcem našeho týmu Karlem Peškem. Stejné pořadí bylo i v klasifikaci juniorů, jelikož všichni jmenovaní jsou věkem do 18ti let.
Komentář Jirky Šrámka, manažera FGR 07 Teamu:
Itálie byla přínosem pro motorky, které opět pokročily dále a samozřejmě i pro jezdce. Neznámá trať a mnoho velice rychlých jezdců. V Maďarsku jsme se rozloučili s Karlem Peškem , a tak mu děkuji za spolupráci během testů a obou závodů. Co se týče Pannoniaringu, super úspěch, který jsme všichni potřebovali. Motorky se lepší závod od závodu a to samé mohu říct i o Karlu Májkovi, který bojoval jako lev. Jinak k dalším cílům, příští závod je Mistrovství Evropy v Rijece za tři týdny. Již probíhají jednání s jezdcem, který by vystřídal Karla Peška. Opět se pracuje na motorkách v konstrukci a do Rijeky by měl přibýt datarecording AIM pro další lepší vyhodnocení nastavení. Velké díky mechanikům a partnerům. Samozřejmě velká gratulace Kájovi k úspěchu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist