Kaláb sice nevyhrál, ale je nadále lídrem třídy Supersport

Český závodník Triumphu Igor Kaláb už letos vyhrál čtyři závody. Dobrou formu chtěl potvrdit také na domácí půdě a závod v Mostě vyhrát, což se mu nakonec nepodařilo, protože bodoval druhým a třetím místem v cíli. Třebaže nevyhrál, upevnil si vedoucí pozici v průběžném hodnocení třídy Supersport.

„Do Mostu nejezdím moc rád, protože se mi tam většinou nedaří. Proto jsme se celý pátek dost intenzivně věnovali nastavení motorky. V kvalifikaci jsem pak zajel třetí čas,“ prozradil Igor Kaláb k závodnímu víkendu seriálu Alpe Adria v Mostě.

„Start do sobotního závodu mi nevyšel, protože jsem byl zablokován v tlačenici v první
šikaně, ale během prvního kola jsem se dostal zpět na třetí místo. Na této pozici jsem jel vlastně celý závod. Až v posledním kole jsem se dostal na druhé místo a chtěl zaútočit na vítězství, ale nebyla k tomu ta správná šance. Potřeboval jsem ještě jedno kolo … .“

„Start do nedělního závodu vyšel lépe a já jsem odjížděl z úvodní šikany na prvním místě. Nasadil jsem tempo a snažil se ostatním soupeřům ujet. Devět kol jsem jezdil na čele, ale bohužel se mi nepodařilo utrhnout. Pak mě předjel Látr, tak jsem se rozhodl jet chvíli za ním. Ale jel pomalu, a tak se najednou přede mě dostal polák Zielinsky, což jsem nečekal. Dojeli jsme pak jezdce o kolo, a to tak trochu i rozhodlo závod, který jsem nakonec dojel třetí."

„V celkové kvalifikaci jsem ale zvýšil náskok na druhého Kreuzera, který dojel v obou závodech čtvrtý,“
dodal závěrem Igor Kaláb, který je v třídě Supersport lídrem průběžném hodnocení.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist