Jezdecké ohlasy po Mostě

Kapitoly článku

Deštěm ovlivněný Most

Šampionát Alpe Adria pokračoval pátým závodem na okruhu v Mostě, tým Montáže Brož Racing měl v akci Jirku Klejcha a Jirku Brože.

Oba naši jezdci do svých závodů startovali ze druhé řady, kam je umístily jejich výsledky v kvalifikacích. Jako první přišel na řadu mladý Jiří Klejch, který do závodu třídy Superstock 600 startoval z 8. pozice. Závod probíhal na osychající trati, což vedlo jezdce a jeho tým k rozhodnutí nasadit suchou pneumatiku a doufat, že s ujetými koly bude trať ještě více osychat. Bohužel v polovině závodu se opět rozpršelo. Jirka v tu dobu bojoval o celkové pódium v závodě. Již na konci úvodního kola totiž postoupil na 3. pozici, kterou držel až do poloviny závodu, kdy bohužel začalo pršet. Jízda na mokrém asfaltu byla s hladkými pneumatikami velmi nebezpečná a bylo tedy otázkou, jak dalece bude mít zvolnění vliv na konečný výsledek.

Ředitelství závodu se ovšem rozhodlo závod předčasně ukončit, což znamenalo, že Jiří Klejch byl klasifikován na solidním 6. místě.

Velmi podobný osud bohužel čekal i na Jiřího Brože, který startoval tradičně do závodu kategorie Supersport. I zde náš jezdec zvolil pro osychající trať suchou zadní pneumatiku, což se záhy ukázalo jako nesprávné rozhodnutí. Již po několika kolech totiž začalo pršet, navíc tentokrát silněji, než tomu bylo v případě závodu superstock 600. I Jirku potkalo vysvobození v jeho boji v podobě předčasně zastaveného závodu. Jiří Brož tak v cíli byl jako devátý jezdec výsledkové listiny.
Jiří Brož – 9. místo v závodě třídy SUPERSPORT (+48,960): "Celý víkend se vcelku dařilo a já očekával, že v závodě předvedu ještě nějaké zlepšení. Před samotným závodem zapršelo a my jsme spekulovali nad zvolenou pneumatikou. Zvolil jsem jako jeden z mála suchou zadní pneumatiku a doufal jsem, že trať rychle oschne. Bohužel před závodem se znovu zatáhlo a přestalo foukat, takže trať neosychala tak, jako těsně po dvanácté hodině a naše volba pneumatiky se nevyplatila. Po dobrém startu jsem se v prvním kole propadl na polosuché trati až na 11. místo. V poslední zatáčce jsem na odlišném asfaltu dostal highsider a byl jsem rád, že jsem to ustál. V druhém kole jsem jel opatrněji a skupina přede mnou se mi začala trochu vzdalovat, nicméně při výjezdu na cíl jsem opět absolvoval „výstup“ z motocyklu. Snažil jsem se jet konstantně a čekal na poslední kola, kdy už bude větší sucho a já budu moci suchou pneumatiku využít k stíhací jízdě. Bohužel ve druhé polovině závodu začalo pršet ještě více a předčasné ukončení bylo pro mne vysvobozením. Volba pneumatiky byl velký risk, který se nám tentokrát nevyplatil, ale o tom jsem věděl již od začátku.“
Jiří Klejch – 6. místo v závodě třídy SUPERSTOCK 600 (+12,915): „Start se docela povedl, protože jsem měl nasazenou na zadním kole suchou pneumatiku, což znamenalo, že jsem mohl pořádně zabrat a jet hned rychle. Jenže po pěti kolech začalo pršet a já již neměl k zadnímu kolu důvěru. Musel jsem zpomalit. Nakonec mám i štěstí v tom, že to zastavili, protože by mne asi zezadu předjelo hodně jezdců na mokrých pneumatikách. S výsledkem jsem spokojený, myslím, že to pro mne byl dobrý závod.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist