Jezdecké ohlasy po Mostě

K pátému závodu šampionátu Alpe Adria, který se konal v Mostě, se vracíme ohlasy většiny předních českých týmů a jezdců.

Kapitoly článku

Plná nůše bodů

60 bodů, to je výsledek jezdců týmu Motorpower při pátém závodě Alpe Adria šampionátu, který se o víkendu konal na Autodromu v Mostě.

Nejvíce se o bodový příděl postaral Patrik Vostárek, který dokázal vyhrát závod třídy Superstock 600. Pro pražského závodníka je to od vstupu do týmu Motorpower třetí závod v Alpe Adrii a třetí vítězství, které ho posunulo již na druhé místo průběžného pořadí Alpe Adria šampionátu.
Po úspěšném vystoupení Patrika Vostárka přišli ke slovu jezdci kategorie Supersport. Zde se podařilo získat 20 bodů Michalu Šemberovi, který po vynikajícím výkonu zaznamenal druhé místo. David Látr pak v cíli vybojoval 13 bodů za 4. místo, když ve snaze postoupit na pódium byl zastaven ředitelstvím závodu, které kvůli příchodu deště závod předčasně ukončilo, přestože se jednalo o tzv. „mokrý závod“.

Zbývá již jen dodat, že poslední dva body do oné šedesátky, doplnili Vostárek se Šemberou, kteří po jednom bodě přidali za vítězství v kvalifikaci (Vostárek) a nejrychlejším kole v závodě (Šembera).
Michal Šembera: „Závod to byl myslím dobrej. Start raději nebudu ani komentovat, to už je klasika sama o sobě. Do první zatáčky jsem teda skřípnul prdel a poslal to tam venkem. Podařilo se mi tím předjet zpět celou tu jednu řadu. Začal jsem pomalu zakrojovat a v polovině závodu jsem dotáhl vedoucí dvojici. Věděl jsem, že na ně mám, proto jsem je chtěl předjet a ujet jim, než se mi hodně opotřebuje pneumatika. Podařilo se mi je i předjet, ale když začalo pršet, tak se mi lepila voda na plexisklo od přilby. Szkopek mi to zase vrátil, a protože mi motorka hodně klouzala, zvolil jsem raději neriskovat a bezpečně dojet na druhém místě.
David Látr: „Jediné, co jsem nepochopil, bylo, proč závod ukončili, když to bylo vyhlášeno jako mokrý a pak to kvůli dešti zastaví. Jelo se na vodě a já vodu osobně nesnáším. Jsem tedy spokojený, že z toho je tolik bodů a upevnění prvního místa v Mistrovství ČR. Už se těším na další závody.“
Patrik Vostárek: „Byla to sázka do loterie v podobě výběru zadní pneumatiky. Otázka byla, zda bude vhodná mokrá, nebo suchá pneumatika. Při nájezdu na start bylo na trati ještě spousta mokrých míst, místy to byly doslova potůčky. Jenže, když jsme jeli zaváděcí kolo do závodu, tak mě polilo horko... trať byla skoro suchá. Po startu jsem se přetahoval s Maďarem Chrobákem, pak mne navíc předjeli další dva jezdci. Hlavou mi letělo, že jsem to s pneumatikami prokaučoval. Chtěl jsem je trochu pošetřit, ale na druhou stranu jsem si říkal, že určitě pak v boxu uvidím, že je ta pneumatika dobrá. Lidi od Pirelli mi řekli před závodem, že by to měla vydržet, tak jsem od šestého kola začal tahat. Sjížděl jsem je a navíc do toho začalo pršet, což mi nahrálo. Dojel jsem je, předjel jsem je, zamával jsem jim a odjel.“

Luboš Moravec, manažer týmu: „V týmu panuje naprostá spokojenost. Patrik zajel neskutečný závod, kdy to byla opravdu loterie s výběrem pneumatik. Nakonec jsme zvolili dobře a Patrik s přehledem vyhrál. V supersportech zajel Michal Šembera fantastický závod. David zajel také skvělý závod, ale červené vlajky mu znemožnily zaútočit na třetí místo. Tomáš Vavrouš do závodu nenastoupil. Vezeme domů tolik bodů, kolik jsme jich během jediného víkendu ještě nikdy nezískali. Takže v týmu panuje velká spokojenost.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist