INDI Racing Team po brněnském víkendu

V neděli se v Brně konal třetí podnik MMČR u kterého nemohl náš team chybět. Již startovní listina napovídala, že závod to bude pěkně ostrý. Nechyběl M.Lagrive,Tomáš Mikšovský, M.Janáková, M.Smrž atd.

Jak je již zvykem pro náš team, opět jsme se zúčastnili hned dvou tříd, a to tř. SUPERSTOCK 600 a SUPERSPORT. Vše probíhalo podle plánu a na okruhu jsme se usídlili hned jak to šlo, tj.ve čtvrtek a snažili se nastavit oba motocykly na brněnský okruh a co nejvíce trénovat a hledat optimální nastavení.
Další věcí kterou bylo třeba otestovat, byli pneumatiky Michelin, se kterými se teprve sžíváme, a pomalu se snažíme o co nejlepší výsledky na těchto pro nás nových gumách, které určitě vyžadují jiné zacházení, než gumy co jsme jeli doteď.
Na nových gumách a novém nastavení podvozku jsem směle vyrazil do první kvalifikace a hned zpočátku jsem si zajel velice pěkný čas 2:13 a nadechoval se, že ho ještě o pár desetinek snad vylepším. Tato myšlenka se ovšem rozplynula, když mi v nájezdu do stadionu selhala adheze předního kola a to skončilo pádem a destrukcí mé Hondy (Superstock).Jen co mě dovezli do boxu, měl jsem 10 minut do kvalifikace Supersport. Nezbylo než se oklepat od „kačera“ a vyrazit na trať. Vše probíhalo celkem normálně a já se cítil dobře a začal porychlovat, ale bohužel jsem začal tahat až příliš brzy a ve druhé zatáčce za cílovkou jsem na to zle doplatil a opakoval se stejný scénář jako v kvalifikaci předtím a to jen s tím rozdílem, že jsem upadl na druhou. Naštěstí jsme se kvalifikovali do obou tříd. 14.startovní pozice ve Stockách a 15. ve Sportech nebylo to co jsme si představovali. Po smolné sobotě jsme doufali ve šťastnější neděli.
Hned po startu jsem se protlačil do přední skupinky jezdců, ale během prvního kola se vše tak promíchalo, že jsem najednou byl na 10tém místě a měl co dělat s dotírajícím T.Svitokem, který se mě snažil předjet celý závod a hrnul mě před sebou, což mě vyprovokovalo natolik, že jsem v posledním kole předjel ještě jednoho jezdce a skončil tak ve Stockách 9. celkově. Do závodu Supersport jsem nastupoval s přáním nespadnout a zároveň posbírat co nejvíce mistrovských bodů. Start vyšel dobře a opět jsem byl v desítce nejlepších. Po několika dramatických situacích hned v první části závodu jsem se ustálil na dvanáctém místě a sváděl boj o jedenácté místo s M. Veckem. V posledním kole se mi předjetí podařilo a skončil jsem na 11. tém místě v celkovém pořadí.
Tento víkend pro náš team nebyl ten nejšťastnější, ale o to víc motivace máme na následující podnik, který se koná již tento víkend v Mostě. Všichni v teamu doufáme že se nám podaří lepší výsledek než v Brně .

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist