Igoru Kalábovi se letos v Brně dařilo

Po nedělním závodě Mistrovství republiky může být brněnský jezdec Igor Kaláb se svým letošním účinkováním na této trati nadmíru spokojen. Vždyť oba dva závody, které zde tento rok ve třídě SUPERSTOCK 600 absolvoval, pro něho skončili na stupních vítězů. V tom prvním červnovém vystoupil na 3. příčku Alpe-Adria cupu a zvítězil v Mistrovství republiky, v nedělním závodě již zvítězil kromě mistrovství republiky také celkově.

Přitom situace před nedělním závodem nevypadala vůbec růžově, neboť brněnský jezdec čtyři týdny před tímto podnikem právě na tomto okruhu při tréningu havaroval a zlomil si nohu. V pondělí v týdnu před závodem byla sádra dole a Igor mohl začít s rekonvalescencí. V pátek poprvé sedl na motocykl a rozhodl se závod absolvovat. V kvalifikacích si vyjel ve větrném a studeném počasí, které panovalo na Masarykově okruhu, časem 2:11,3 třetí místo za Stefanem Kerschbaumerem a Michalem Drobným, když jejich rozdíl byl v rozmezí po desetinách sekundy, což dávalo naději na ty nejvyšší ambice a zároveň napínavý závod.
Samotný závod nezačal zrovna šťastně, když trať v zaváděcím kole zkropila přeháňka a vedení závodu vyhlásilo WET RACE se třemi tréningovými koly a časovým prostorem pro přezutí pneumatik. Trať byla okamžitě suchá, takže většina jezdců všechny 3 tréningová kola nevyužila a čekala v boxech na opakování startovní procedury. Igor absolvoval pro zajetí a zahřátí tvrdší směsi pneumatik Pirelli raději kola dvě. Nový start se brněnském jezdci povedl (snad nejlépe v této sezoně) a po prvním kole figuroval na 3.příčce. A jelo se velmi rychle - po startu vznikla čtyřčlenná vedoucí skupina a za ní větší stíhací skupina jezdců. Igor se postupně během tří kol dostal na první místo a vytvořil si mírný náskok před těmito skupinami, který postupně zvětšoval, a který ve vítězném cíli činil 9s. V rychlém tempu si zajel časem 2:10,2 osobní rekord(a to i za ne příliš ideálních povětrnostních podmínek), se kterým se může směle měřit s vůbec nejrychlejšími časy zajetými ve třídě SUPERSTOCK 600 na tomto okruhu. S tímto časem by mu patřilo např. ve třídě SUPERSPORT 2.místo na startu i 2.nejrychlejší čas v závodě.
“Na Brno budu mít letos opravdu pěkné vzpomínky, víkendový úspěch zahnal zklamání ze srpna stráveného s nohou v sádře. Už se těším na můj letošní poslední závod v Cartageně, kde bych chtěl aspoň trochu zamíchat celkovým hodnocením Mistrovství Evropy" říká Igor Kaláb.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist