Igor Kaláb potvrdil doma roli favorita

Brněnský jezdec Igor Kaláb potvrdil na domácím okruhu roli favorita a zvítězil v posledním závodě Mezinárodního Mistrovství ČR třídy 125 ccm.

Poslední zářijovou neděli absolvoval Igor Kaláb finálový závod českého šampionátu, který se jel na Masarykově okruhu v Brně opět jako součást Alpe Adria Cupu. Igor po vítězství v kvalifikaci triumfoval i v samotném závodě, když o 3,076 sekundy porazil italského jezdce Gabriela Gnaniho. Pro brněnského jezdce to bylo letos první představení na domácím okruhu, a zároveň teprve druhé v domácím šampionátu. Stejně jako na jaře v Maďarsku, tak i tentokrát si Igor připsal 25 bodů a tak v celkovém pořadí MEZ MČR 125 ccm obsadil s padesáti body devátou pozici.
Igor Kaláb
Doma jezdím vždy rád a okruh v Brně miluji. Jsem rád, že i letos jsem si mohl alespoň jednou na této dráze zazávodit a předvést se tak domácím fanouškům. Samotný závod byl v prvních kolech soubojem s Italem Gnanin, který patří k absolutní špičce Alpe Adria Cupu. Po několika kolech přetahované se mi ho podařilo natrvalo předjet a vytvořit si i menší náskok, který jsem si poté udržoval až do cíle. Nyní mě čeká ještě závod německého IDM 125 a pak už vrchol sezóny v Portugalsku a Španělsku, kde se chci pokusit ještě vybojovat titul Mistra Evropy.
Výsledky závodu AA Cupu v Brně
1.- Igor Kaláb (CZE-Aprilia) 9 kol
2.- Gabriele Gnani (ITA-Gnani) +3,076
3.- Thomas Mayer (GER-Aprilia) +24,445
4.- Allen Györfi (HUN-Honda) +24,673
5.- Michal Vecko (CZE-Honda) +25,039
www.igorkalab.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist