Franta Šťastný "převlékl kabát", neboť v Brně se jede pod taktovkou ČSMS

Memoriál Františka Šťastného převlékl v letošním roce pomyslný kabát. Závod české motocyklové špičky zařazený i v kalendáři středoevropského Alpe Adria Cup nově zaštítí Český svaz motocyklového sportu. Formalita? Nikoliv. Zajímavější závod čeká jezdce i diváky.

Stručně řečeno: to dobré zůstává zachováno, tam kde byly mezery, přijde zlepšení.

„Evropská motocyklová federace UEM má Memoriál Františka Šťastného ve svém kalendáři. Stejně tak Alpe Adria. Jezdcům se tedy body z Brna počítají do všech tabulek,“ ujistil generální sekretář ČSMS Pavel Hanák.
          
Závod je vypsán jako Czech Open, tuzemským jezdcům se body započítají do mistrovské tabulky.
          
Na startovním roštu na Kývalce bude opět celá česká špička včetně jezdců z doplňkových šampionátů Mistrovství světa Superbike. Přihlášen je Ondřej Ježek i Tomáš Svitok, nově dva týmoví kolegové ze šampionátu o "Pohár FIM Superstock 1000". A na startu je doplní i další špičkoví jezdci ze střední Evropy.
„Zajímavostí je, že se nám přihlásili už čtyři turečtí jezdci,“ upozorňuje Radka Dvořáková, manažerka podniků FIM na Masarykově okruhu. A diváci mohou fandit třeba i motocyklovému matadorovi se zkušenostmi z Mistrovství světa silničních motorek či Superbike – neboť nestárnoucí Rakušan Andy Meklau se do Brna také chystá.

Diváci, kteří brněnský závod nestihnou, si jej mohou připomenout ve velkorysém půlhodinovém sestřihu, který bude vysílat kanál Nova Sport v sobotu následující po Memoriálu.
Startovní listiny a časový harmonogram budou zveřejněny nejpozději ve středu 9. května.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist