Druhé místo po skvělé kvalifikaci

O víkendu viděl brněnský Masarykův okruh Memoriál Františka Šťastného, který byl společným podnikem Mistrovství České republiky motocyklů a Alpe Adria Cup. Závodu se zúčastníl i jezdec týmu Gold Fren Team Erinac Ondra Ježek.

Během pátečních dvou tréninků tým pracoval hlavně na nastavení podvozku na nový povrch. V prvním kvalifikačním tréninku v sobotu se dobré nastavení projevilo, když Ondra dokázal stabilně zajíždět časy mezi 2:08 a 2:09. Ve druhé kvalifikaci hned při výjezdu z boxu bohužel pocítil problém s předním kotoučem. Nechtěl ale zajíždět do depa hned, raději se pokusil využít nových pneumatik a zajet alespoň jedno rychlé kolo. To se podařilo a Ondra časem 2.07.281 vylepšil své osobní maximum o více jak 3 vteřiny. Do nedělního závodu tak startoval z pole position.
V závodě Ondra sváděl ostrý boj s Radkem Rousem a nakonec obsadil s minimální ztrátou druhé místo.
Ondra Ježek: „Už před závodem jsem věděl, že pokud chci vyhrát, budu muset jet rychle hned od začátku. Start se mi povedl a snažil jsem se všem ujet. Radek Rous však moje tempo následoval. Ve třetím kole jsem chyboval v nájezdu do Schwantzovy zatáčky a ztratil vedení. Asi v půlce závodu jsem se na „áčku“ opět probojoval do čela. V posledním kole si ale Radek počkal na rovince za stadionem a do „Schwantzovky“ byl nekompromisní. Po skvělé kvalifikaci je škoda, že jsem nevyhrál. Na druhou stranu si myslím, že s přípravou na brněnský závod ME Superstock 600, které se zde koná za 3 týdny, můžu být velmi spokojen.“

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist