Dozvuky z Adria Raceway

Letošní šampionát Alpe Adria zakončíme hodnocením dvou českých týmů z italského okruhu Adria Raceway u Benátek.

Kapitoly článku

Závěrečný závod šampionátu Alpe Adria se odehrál na italském okruhu Adria Raceway. Tým MF Corse se ho zúčastnil se svým jezdcem Igorem Kalábem.

Okruh Adria Raceway leží nedaleko italským Benátek a jedná se sice o velmi krátký okruh, jen 2.657 metrů, nicméně s velmi moderním zázemím, kterému dominuje nejen několik proskleněných budov, ale především zcela zastřešený paddock.

Igor Kaláb si okruh poprvé vyzkoušel v pátek, kdy bylo na programu několik volných tréninků. Bohužel prakticky ihned se na jeho motocyklu projevil problém s poškozeným uchycením předních tlumičů po pádu v předchozím závodě na okruhu Slovakiaring. Celý další průběh víkendu byl tímto poškozením ovlivněn, tedy jak kvalifikace, tak i samotný nedělní závod. Do něj brněnský závodník sice startoval z osmé pozice, která na okruhu Adria Raceway znamená z důvodu bezpečnosti až třetí řadu, nicméně ihned po startu se dokázal držet ve vedoucí skupině. S ní se sice po dvou problémech s řazením rozloučil, nicméně až do cíle bojoval s Rakušanem Thomasem Beghammerem o čtvrté místo. Igor Kaláb nakonec cílem posledního závodu Alpe Adrie 2012 projel na páté pozici, když od čtvrtého Rakušana jej dělilo pouhých 0,021 sekundy. Od třetí pozice jej pak dělily pouze tři sekundy.
Igor Kaláb: „Hned při prvním pátečním vyjetí do tréninku jsme zjistil, že motorka velmi špatně zatáčí do pravých zatáček, zatímco do levých doslova padám. Po havárii na Slovakiaringu jsme sice nechali proměřit rám, ale zřejmě se jednalo o nějaké poškození uchycení předních tlumičů. Celý víkend jsme se s tím trápili, dokonce jsme zvažovali, zda máme do závodu nastoupit. Nakonec to v dané situaci nebylo až tak špatné. Skoro celý závod jsem se držel ve vedoucí skupině, ale dvakrát jsem měl problém se řazením, což znamenalo ztrátu pozic i času. Nakonec jsem dojel pátý, když souboj s Rakušanem Berghammerem o čtvrté místo jsem prohrál jen o pouhých 0,021 sekundy. Nyní řešíme, zda se vůbec zúčastníme závodu Mistrovství Evropy v Albacete, kam bychom sice rádi jeli, ale bohužel motocykl je momentálně v dost špatném stavu.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist