Dobrá zpráva z Pannonie

Jezdec týmu ProRace Miloš Čihák na Suzuki vyhrál druhý díl mezinárodního českého mistrovství třídy superbike v maďarské Panonii a na druhé místo odsunul Jiřího Dražďáka a na třetí Marka Svobodu.

Číha zajížděl slibné časy už v trénincích a s každým ujetým kolem bych rychlejší. Také pro to, že mechanici tentokrát odvedli dobrou práci a motorka jela bez větších potíží. Už čas v tréninku kolem pod 2:04 vykouzlil úsměv na tvářích všem členům týmu. A to byl teprve pátek.
V kvalifikace si Miloš vyjel čtvrté místo a po dlouhé době okusil, jaké to je startovat z první řady. Třetí startovací pozici měl Jiří Dražďák na Yamaze, jehož starty jsou o moc lepší než Milošovy. V neděli v 15:15 hodin odstartovali jezdci do třetího dílu AA Cupu, který byl zároveň druhým podnikem českého mistrovství.
Jakoby se rodák z Liberec inspiroval třetím místem Lukáše Peška v italském Mugellu a postupně se propracovával na čelo závodu. Miloš jel pár kol na pátém místě, ale rychle se propracoval na čtvrtou příčku za Jiřího Dražďáka, jehož pak na velice technické trati předjel. Pár chvil Miloš dokonce vydržel i na místě druhém. Pak chyboval Slovinec Berto Camlek a byť se snažil, zpět na úplný vršek se nedostal a ve výsledné listině mu patří páté místo.
Na výkon Andrease Meklauda nikdo nedokázal odpovědět. Rakušan, který zná na tamním okruhu každý detail, dojel v neuvěřitelném čase 27:33,064. Čas 28:05,320 byl druhý nejlepší a patřil právě Čihákovi. „Jsem šíleně utahaný. Bolí mě záda, ale takhle se mi to líbí,“ prohlásil šťastný majitel druhého místa v AA Cupu a první příčky v podniku MMČR. Milošovo nejrychlejší kolo v závodu ukázalo 1:58,685.
Boj až na krev předváděl Miloš s Dražďákem, který si nakonec prohlížel Číhova záda ze třetího místa, která z ještě větší dálky viděl třetí Čech Marek Svoboda.
Do Pannonie dorazil na české mistrovství Volné a Supersportů také druhý týmový jezdec Michal Rašek. Byl to jeho první letošní start, takže pro Majka to byla více zkouška umu než závod. Ukázalo se, že nová motorka ještě potřebuje vychytat pár technických zádrhelů na motoru, a tak do kvalifikace i ranního nedělního závodu volné kategorie (CZ Open) nastoupil na své loňské mašině. Ale závod nedokončil. Motorka sice doznala pár řádných škrábanců, ale Majkl je v pořádku.
Neb uplynulý víkend byl ve znamení voleb, ani členové týmu ProRace nezanedbali své občanské povinnosti o dopravili se v pátek na české velvyslanectví do Bratislavy, aby podpořili ODS. Zahraniční hlasy byly poslední, které se započítávaly – ovšem konečný pat voleb nás tým moc nepotěšil.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist