Czech Road Team a Hungaroring

Liberecký tým Czech Road Moto Team abslovoval na okruhu Hungaroring svůj letošní první závod.

Motocyklový tým Czech Road Moto Team Liberec nastoupil na maďarském okruhu Hungaroring ke svému prvnímu letošnímu závodu. Do akce byli tentokrát vysláni pouze hlavní jezdci týmu, kterými jsou v litrových třídách Petr Čermák a mezi „šestistovkaři“ Marek Fischer, zatímco Bohumil Šaroch a Jaroslav Bednář plánují své starty až na domácích okruzích.
Akce pro severočeský tým začala v sobotu odpoledne, kdy oba jezdci nastoupili do závodu Czech Open, tedy do společného závodu našich volných tříd (250-600 a přes 600). Marek Fischer po tvrdém boji skončil ve své třídě na čtvrtém místě, zatímco suverénní vítěz kvalifikace Petr Čermák (druhého Martina Vondrouše porazil o více jak sekundu) skončil svůj boj již v prvním kole závodu, kdy havaroval ve zrádné šikaně. Svou reputaci si chtěl Petr napravit nedělním startem v závodě třídy Superbike. V tomto závodě započítávaném kromě našeho Mezinárodního Mistrovství také do hodnocení Alpe Adria Cupu dojel Petr Čermák na čtvrtém místě mezi jezdci ACČR a na dvanáctém v celkovém hodnocení AA Cupu.
"Kluci byli zklamaný, ale já jsem na první závod spokojený," říká Bohumil Šaroch, majitel, manažer a jezdec týmu v jedné osobě. "Petr na Hungaroringu dolaďoval novou motorku a pak sebou v závodě fláknul. Upadnul v retardéru z prvního místa, byl z toho hodně zklamaný. S velkým úsilím jsme jí jakž takž připravili na nedělní superbiky, ve kterých dojel čtvrtý. My jsme z toho byli nadšený, ale on otrávený. Bramborová medaile je nevděčná, ale já jsem říkal, že mu doma nějakou z té brambory vyřežu. Motorka funguje dobře a tak doufám, že další průběh sezóny bude nejen pro mě zajímavý. Na další závod už budeme víc připravený, teď to bylo všechno tak nějak doladěné horkou jehlou. Plány týmu na nejbližší dny zahrnují testy v Mostě společně se závody německých agentur, pak plánujeme také alespoň jednu tu Poznaň. Do druhého závodu našeho mistráku je totiž daleko. Každopádně jsem s výkonem obou kluků spokojený, věřím, že jejich čas přijde."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist