Česko-slovenské ohlédnutí po závodě na Slovakiaringu

Kapitoly článku

Podium z 1.podniku Přeboru České Republiky - Volná nad 600 na Slovakiaringu

Liberecký tým Road Racing Liberec se zúčastnil 1. závodu Czech open 600+ Přeboru ČR (Volné nad 600), který se konal v rámci Alpe Adria šampionátu na okruhu Slovakiaring o víkenudu 20.-22.4. . Složení nebylo kompletní, vzhledem pracovnímu vytížení, chyběl Vlastimil Horna.
Jelikož tým letos ještě nikde netestoval, technika byla v případě Mirka Pažitného zcela nová a u Yamahy Aleše Nechvátala byl kompletně přepracovaný podvozek, neočekávali jsme žádné výsledky a brali závodní víkend spíše jako ostrý test a rozježdění jezdců.
Přes dětské nemoci motocyklů, ladění podvozků a postupné zrychlování se podařilo získat jedno podiové umístění, když výborně zajel Aleš Nechvátal, vytvořil si vlastní osobní rekord a v krásném závodě skončil druhý! Mirek Pažitný dokončil závod na 5.místě českého hodnocení.

Aleš Nechvátal #12: "Po modernizaci podvozku v zimní pauze a jeho ladění během kvalifikací jsem v motocyklu získal oporu. Po lehce nevydařením startu a následně tvrdém brždění do první zatáčky jsem ztracené pozice získal zpět, naopak si lehce polepšil a závod rozjížděl na druhém místě za vedoucím polským jezdcem Adamem Marciniakem. Po dvou kolech mě předjel dobře jedoucí Martin Trachta, kterému se povedlo Poláka zdolat, mě bohužel ne. Po chvilce mě předjel i Richard Balcar, kdy po jeho předjetí se nám oběma podařilo v tu dobu vadnoucího Poláka vybrzdit. Poté jsem držel krok s Balcarem a snažil se ho překonat. Toto se mi bohužel povedlo až v šestém kole, kdy už byl Martin Trachta v nedohlednu. S výsledkem závodu jsem maximálně spokojen, bylo to mé první ježdění v tomto roce a zlepšil jsem si svůj nejrychlejší čas na kolo."
Mirek Pažitný #19: "Přes všechnu pomoc kluků v depu a p. Halbicha s podvozkem mojí R1 jsem v sobě po zimě ještě nenašel jistotu a jezdecký cit z konce minulé sezóny a tak i přes relativně dobrý start nedosáhl na mnou dosahované časy z podzimu a dojel tak na 5.místě v českém hodnocení, celkově 6. Vzhledem k prvnímu letošnímu ježdění ale věřím, že s dalšími ostrými kilometry se rychlost opět vrátí a budu zase atakovat přední příčky."

Mechanikův názor: "Po zimní pauze vzhledem k absenci testování poznáváme novou techniku, seznamujeme se s částečně novým boxovým vybavením a kluci se pomalu začínají rozjíždět.. Myslím že do letošní sezony jsem vkročili tou správnou nohou a další dobré výsledky na sebe nenechají dlouho čekat."
Chtěli bychom poděkovat firmě Motorpower81 za naladění motocyklů těsně před začátkem sezony, p. Halbichovi za spolupráci a pomoc s nastavením podvozku a samozřejmě všem našim partnerům. Nyní zvažujeme, zda se zúčastníme dalšího závodu Czech open v Brně, který se ovšem pravděpodobně nepojede pod hlavičkou AČR, tedy i bez bodů do celkového hodnocení, a nevyužijeme ho pouze k efektivnějšímu testování před nadcházejícími výročními Hořickými zatáčkami.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist