Česko-slovenské ohlasy po Pannonii

Tradičními tiskovými zprávami jednotlivých jezdců a jejich týmů se poodhlédněme za třetím letošním závodem Alpe Adria, který se jel uplynulý víkend na maďarském okruhu PannoniaRing.

Kapitoly článku

Příprava na Misano s pole position

Heating Service Racing Team sice na maďarském Pannoniaringu vyhrál kvalifikaci třídy Superbike, nicméně do závodu samotného Jan Halbich nezasáhl.
Český tým se vypravil do Maďarska s jasným cílem připravit motocykl na příští víkend, kdy bude tým i jezdec prožívat velkou premiéru v poháru FIM Superstock 1000. Vzhledem k náročnému balení materiálu a zdlouhavému cestování, se tým ještě před cestou na Pannoniaring rozhodl, že po kvalifikačních trénincích odcestuje zpět domů. Na tomto rozhodnutí nic nezměnilo ani to, že Honza Halbich dnes odpoledne zajel výborný čas 1:54,357, se kterým získal pole position pro závod nejsilnější kategorie Superbike. Cesta do Misana je dlouhá a dle nařízení pořadatele musí být tým na místě již ve středu dopoledne. Velmi důležité však je, že se během tréninků, které probíhaly od čtvrtka do soboty, podařilo připravit dobré základní nastavení motocyklu Kawasaki Ninja ZX-10R, se kterým se Heating Service Racing Team představí na italském okruhu Marca Simoncelliho v Misanu. Tam na Honzu čeká prozatím nejtěžší konkurence, kterou během své krátké kariéry zažil, nicméně všichni věříme, že z Misana pojedeme s dobrým výsledkem, pro jehož zisk je celý tým připraven udělat maximum.
Jan Halbich: „Přijeli jsme sem s cílem otestovat motocykl připravený na Misano, to je nyní náš cíl. Tréninky probíhaly v poklidu. Pracovali jsme na nastavení motocyklu a na pneumatikách. Zkoušeli jsme Dunlop i Pirelli. Získaná data ukazují, že se již blížíme tam, kde bychom rádi v této fázi vývoje byli. Ve druhé kvalifikaci se podařilo zajet čas 1:54,357, což je sice pole position, ale z časových důvodů nyní odjíždíme domů a do závodu tak nenastoupíme. Je to společné rozhodnutí týmu, se kterým jsme již přicestovali do Maďarska. Misano je pro mne velmi důležité, a proto mu podřizujeme absolutně vše.“

Jan Halbich senior: „Rozhodli jsme se, že z časových důvodů je pro nás nejlepší odjet nyní domů a vše důkladně zabalit a připravit na příští týden, kdy musíme být již ve středu v Misanu. Závod tedy vynecháme, ale věříme, že jsme se správně rozhodli. Start v poháru FIM Superstock 1000 pro nás znamená velkou neznámou, a to nejen z pohledu samotného závodu, ale neznáme ani prostředí, do kterého se vydáváme. Pokud by tedy pro nás měla další budoucnost směřovat tímto směrem, chceme do ní vykročit, jak nejlépe dovedeme. Omlouváme se našim fanouškům, ale jistě pochopí, že vynechání závodu Alpe Adrie s cílem připravit se na světový pohár Superstock 1000 je nezbytným, ale i logickým krokem.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist