Bittman hned na úvod na bedně

Václav Bittman hned při své premiéře se čtyřtaktním motocyklem obsadil v závodě MEZ MČR pódiové umístění, když dojem v maďarském Hungaroringu na druhé pozici v závodě třídy Supersport.

Václav Bittman nastoupil na maďarském okruhu Hungaroring ke svému prvnímu závodu v sedle čtyřtaktního motocyklu, když loňskou "dvacku" vyměnil během zimních měsíců za šestistovku Honda CBR 600RR. Po kvalifikaci figuroval Vašek v hodnocení Mezinárodního Mistrovství České republiky na třetím místě a tak pln odhodlání vyrazil do nedělního závodu. V tomto závodu se společně s mladým Ondřejem Ježkem velmi brzy vzdálili zkušenému Jiřímu Fejtovi a loňskému mistru ČR Pavlu Oudovi. Společně se poté utkali v boji o vítězství mezi jezdci hodnocenými do našeho šampionátu. Na konci závodu byl Václav Bittman klasifikován jako šestý jezdec celkového pořadí závodu Alpe Adria Cup, ale jako druhý z našich zástupců, když nedokázal vzdorovat pouze Ondřeji Ježkovi.
Václav Bittman
Dojel jsem celkově šestý, ale v našem mistráku jsem byl druhý. Celý víkend probíhal v pohodě, hlavně bez pádů a poruch. S výsledkem závodu jsem spokojený a doufám, že to příště bude ještě lepší. Důležitý je, že jsem na celkovém druhém místě a tak mám šanci hned od začátku bojovat o mistrovský titul. Pořád se mám na čtyřtaktu ještě co učit, a taky motorka má drobný nedostatky, které ale zas tolik nebrání v tom, abych jel ještě rychleji. Z motorky mám dobrý pocit a jízda na šestce mě prostě čím dál víc baví. Teď se musíme co nejlépe připravit na první závody Mistrovství Evropy a pokusit se bojovat o nejlepší umístění.
www.vaclavbittman.com

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist