Bily Racing Team započal novou sezónu

Po dlouhé odmlce se na závodní dráhu vrátil existenčně velmi mladý slovenský motocyklový tým pod vedením Róberta Bílyho, který celou zimu řešil otázku: „Co s nadcházející sezónou?“

Po dlouhých jednáních s novými partnery absolvuje Bily Racing tým kompletní mistrovství Alpe Adria. V rámci tohoto šampionátu je také samozřejmá účast na mistrovství Slovenské a České Republiky. V letošním roce se v týmu představí shodné jezdecké obsazení jako v sezóně 2009, čili Jaroslav Černý, Tomáš Mikšovský, Jiří Dražďák a nově ve formě testovacího jezdce Jan Halbich mladší. Černý se zúčastní třídy supersport, kde bude sedlat osvědčenou Yamahu YZF- R6. Mikšovský nastoupí opět se strojem Yamaha YZF-R1 Big Bang v kategorii superstock 1000 a Dražďák se představí se svým superbikovým motocyklem pouze ve vybraných závodech na území České Republiky z důvodu pracovní vytíženosti. Samozřejmostí je účast Jirky Dražďáka na legendárních Zatáčkách Gustava Havla, kde patří k favoritům třídy nad 600ccm3 a kde ho svou účastí podpoří i jeho týmový kolegové. Tým během zimní přestávky zvažoval nákup nových závodních strojů, nakonec vše zůstává v zaběhlých kolejích a na základě získaných dat z minulého roku se čelem postaví na startovní rošt proti vynikající konkurenci v Alpsko-jadranském šampionátu. Nová posila týmu proudí z českých vod, jedná se o velmi úzkou spolupráci s firmou Halbich.cz, která se specializuje na měření rámů a seřizování podvozků skupiny Öhlins, což je stěžejní faktor pro samotný úspěch na závodní dráze. Personální obsazení taktéž zaznamenalo zvýšení dosavadního počtu členů týmu o specialisty přes systém datarecording.
Jezdci absolvovali první kilometry v sedlech závodních motocyklů minulý pátek 9.dubna u příležitosti oficiálního otevření motoristické sezóny 2010 na zcela novém okruhu Slovakiaring. Na závodní dráze se sešlo přes stovku novinářů, VIP hostů a partnerů, kteří měli po tiskové konferenci možnost posadit se na místo spolujezdce a absolvovat tak adrenalinovou jízdu s jedním z pilotů Bily Racing týmu. Tým absolvoval jednání s vrcholovým managementem závodního okruhu o spolupráci na letošní rok a tak se Slovakiaring stal se svým zázemím domácím místem našeho týmu.
Po této akci se celý tým přesunul na maďarský okruh Hungaroring, kde se zúčastnil rakousko-švýcarského mistrovství. Tým tak měl možnost absolvovat generální zkoušku, kde sjednotil nový tým lidí a připravil se na nadcházející první závod, který se zde koná 25. dubna. Jezdci si vedli v úvodu sezóny velice dobře. Čas na jedno kolo si oproti loňskému roku vylepšil Jaroslav Černý a své maximum atakoval i Tomáš Mikšovský. A protože rakousko-švýcarský šampionát skýtá dva závody během jednoho víkendu, oba jezdci se jich samozřejmě zúčastnili. Jaro v prvním závodě zvítězil a v druhém obsadil druhou příčku a Tomáš zaznamenal dvě druhá místa.
Poděkování patří všem sponzorům a partnerům, kteří do nás vkládají důvěru i za tak těžkých podmínek, které panují nejen v České a Slovenské Republice a kteří podporují tým jakýmkoliv způsobem, protože bez jejich pomoci bychom nemohli navázat na skvělé úspěchy, které BilyRacing tým zaznamenal již v minulém premiérovém roce.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist