Ariane Racing Factory s Ariane3 a Martinem Gbelcem

Týden před začátkem závodního víkendu na Slovakiaringu jsme uzavřeli dohodu s jezdcem Martinem Gbelcem. Martin pro nás bude v rámci některých závodních víkendů Alpe Adria Cupu testovat nové komponenty a nastavení, které jsou připravovány pro CEV a FIM CEV.

Tento víkend jsme jeli s nastavením pro Moto3 CEV Sportproduction** kde je povinnost použít na motocyklu Moto3, mimo další omezení, pouze standardní motor Honda NSF250R MR03 bez úprav. Takovýto motor má výkon pouze 46HP.

Sobotní deštivou kvalifikaci Martin vyhrál s velkým náskokem před ostatními jezdci. Do prvního závodu na postupně osychající trati jsme startovali z prvního místa. Start měl Martin velmi dobrý, avšak z první zatáčky vyjížděl až na třetím místě. Celou dobu bojoval a ve čtvrtém kole se ujal vedení v závodě a začal si budovat náskok. Později přišel velmi sporný moment závodu. Martin viděl v prvním úseku trati vyvěšenu žlutou vlajku, zvolnil a byl oběma soupeři předjet.

Z vteřinového náskoku se najednou stala třívteřinová ztráta. Martin však tahal za plyn po zbytek závodu. Zlikvidoval třívteřinovou ztrátu a dotáhl se na vedoucího Olivera. V posledním kole si dvakrát vyměnil pozici, cílem projel o 0,092 sekundy později, a z veškeré snahy zbylo pouze druhé místo. Až na sporné kolo se žlutou vlajkou jezdil Martin lepší časy než vítěz závodu a také zajel nejrychlejší kolo závodu.

Do nedělního suchého závodu jsme nastoupili s výrazně změněným nastavením Ariane3. Vzhledem k mokrému rannímu warm upu jej nebylo možné zcela otestovat a v suchém závodu se to projevilo. Ztráceli jsme na vítěze závodu cca 0,5 vteřiny na kolo. Do cíle závodu jsme opět dojeli druzí.

Víkend považujeme vcelku za úspěšný. Povedlo se otestovat několik nových komponentů, získali jsme důležitou zpětnou vazbu. Ariane3 prokázala, že je i se zcela standardním motorem velmi rychlým motocyklem ve třídě Moto3 a Martin skvělým jezdcem. Chtěli bychom poděkovat Martinovi za kvalitní práci pro náš tým během závodního víkendu a sponzorům PER-Oil značkové oleje, který nám dodává oleje YACCO a výrobci Arianetech engineering za tovární podporu Ariane3.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist