Alpe Adria – Třetí podnik motocyklového seriálu pořádali v Chorvatsku

Poslední červnový víkend absolvovali jezdci a týmy motocyklového šampionátu Alpe Adria závody na chorvatském okruhu Grobnik. V pátek byly na programu tréninky, sobota patřila kvalifikacím a prvním závodů, neděle byla závodní. V Chorvatsku měla Česká republika početné jezdecké zastoupení a Češi byli vidět na nejvyšších stupních pódia.

AA SSP 300

Oba závody vyhrál slovinský jezdec Gašper Hudovernik (Yamaha), jenž měl v cíli každého klání náskok přes dvacet sekund. Na druhém místě skončila Polka Patrycja Sowa (Kawasaki), třetí byl Davide Di Lenardo (KTM). Ve druhém klání bodoval druhým místem Karlo Gršić (Kawasaki), třetí byl Davide Di Lenardo (KTM).

AA STK 600

V prvním závodě šestistovek slavil vítězství Ital Danilo Di Giorgio (Yamaha), který porazil těsným rozdílem necelých dvou desetin českého závodníka Patrika Homolu (Yamaha). Třetí skončil Vojtěch Schwarz (Yamaha), jemuž na vítězství chybělo jen 0,286 sekundy. Na osmém místě se umístil Lukáš Simon (Triumph), jedenáctý byl Matěj Vít (Yamaha) a osmnáctý Pavel Hrna (Yamaha).

Ve druhém klání šestistovek už slavil vítězství český jezdec Patrik Homola (Yamaha), jemuž se povedlo překonat Itala Di Giorgia (Yamaha) rozdílem 0,525 sekundy. Třetí místo znovu obsadil Vojtěch Schwarz (Yamaha), čtvrtý byl Lukáš Simon (Triumph), jedenáctý Matěj Vít (Yamaha) a devatenáctý Pavel Hrna (Yamaha).

AA STK 1000

V prvním klání slavil plný počet bodů za vítězství Ital Luca Tommasini (BMW), jehož náskok na druhého Davida Božiće (BMW) byl na 2,286 sekundy. Na třetím místě se umístil český závodník Karel Pešek (Kawasaki). Na bodovaných pozicích závod dokončil čtvrtý Ladislav Chmelík (Yamaha) a devátý Martin Vašulin (Honda).

Ve druhém klání si pro vítězství dojel Karel Pešek (Kawasaki), který za sebou nechal dvojici Luca Tommasini (BMW) a David Božić (BMW). Ladislav Chmelík (Yamaha) byl tentokrát šestý, osmý závod dokončil Martin Vašulin (Honda).

AA SBK

První závod na třináct kol vyhrál Michal Filla (Ducati), který překonal druhého Michala Práška (BMW) rozdílem téměř dvou sekund. Na třetím místě je Maďar Adrian Gyutai (Ducati), jemuž na vedoucí dvojici chybělo téměř šestnáct sekund. Jiří Brož (Ducati) byl pátý, osmé a deváté místo patřilo dvojici Richard Balcar (Honda) a Stanislav Polák (Yamaha).

Ve druhém klání byla bitva o vítězství znovu mezi Michalem Fillou (Ducati) a Michalem Práškem (BMW). Plný počet bodů si na konto připsal Filla, a rozdíl mezi oběma jezdci v cíli byl na necelých dvou desetinách. Třetí byl znovu Maďar Adrian Gyutai (Ducati). Na pátém místě závod dokončil Jiří Brož (Ducati), sedmý byl Miloš Čihák (Honda), osmý Stanislav Polák (Yamaha) a devátý Richard Balcar (Honda).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist